Forumda satış takas sahiplendirme yasak ayrıca Camponotustur o compatus değilİyi günler öncelikle compatus ve messor bakıyorum elimde 4 koloni var asker üretimi olan bi tür arıyorum hobilerim yeni olduğum için öneriniz ve temin edebileceğimi bildiğiniz bi yer varmı sahiplenmek yada satın almakta olur
Asker üretimi olan cins pheidoledir. Messor ve camponotuslarda ise major üretimi vardırİyi günler öncelikle compatus ve messor bakıyorum elimde 4 koloni var asker üretimi olan bi tür arıyorum hobilerim yeni olduğum için öneriniz ve temin edebileceğimi bildiğiniz bi yer varmı sahiplenmek yada satın almakta olur
Başka asker üreten tür varmıAsker üretimi olan cins pheidoledir. Messor ve camponotuslarda ise major üretimi vardır
Polyergus rufescens asker üretimi mi yapıyor? Yoksa tek tip normal işçisi mi var?Polyergus var ama bu tür sadece asker üretimi yapar ve kendilerine köle bulurlar köle çalıştırlar ev ortamında beslmek aşırı zordur bilginiz yoksa kesinlikle bulaşmayın derim
Biraz araştırdım ben asker üretiyorr diğer kolonilerden larva ve pupa çalıyor onları kendi kolonisi gibi kullanıyor yada diğer bi koloninin kraliçesi ı öldürüp koloniye sahip oluyorlardı İnternet'e öyle yazıyorPolyergus rufescens asker üretimi mi yapıyor? Yoksa tek tip normal işçisi mi var?
Asker üretimi ile ilgili bir bilgi yok,tek tip işçi var. Asker üretimi yaptığına dair kaynağı atarsanız sevinirim. Köle yapıcı bir tür ve formica türlerinden bazılarını köle ediyorlar. Koloniden pupa çalması olur sonra isciler çıkınca normal polyergus işçisi gibi davranırlar ve çoğunluk köle olan türden oluşur. Sürekli olarak köle karıncalara ihtiyaç duyarlar ve diğer kolonileri köle ederler. Bu videoda süreci gösteriyor belki yardımcı olur;Biraz araştırdım ben asker üretiyorr diğer kolonilerden larva ve pupa çalıyor onları kendi kolonisi gibi kullanıyor yada diğer bi koloninin kraliçesi ı öldürüp koloniye sahip oluyorlardı İnternet'e öyle yazıyor