Evet rufibarbis
Dostum bu çekimleri neyle yapıyorsun çok iyiler.Arkadaşlar bursada özel derse giderken yeniden 3 lasius ve 1 formica rufibarbis buldum sanırsam
Ekli dosyayı görüntüle 7752
Ekli dosyayı görüntüle 7753
Ekli dosyayı görüntüle 7754
Sizce bu rufibarbis mi ?
formicayı tam olarak nereden buldun?Arkadaşlar bursada özel derse giderken yeniden 3 lasius ve 1 formica rufibarbis buldum sanırsam
Sizce bu rufibarbis mi ?
teşekkür ederim.Turgayciner ilk öğretim okulunun karşısında yukardan aşşağıya uzanan çok büyük bir park ~ yürüyüş yolu var ilk formikayı turgayciner in hemen önünde parkın girişinde buldum 2. Sini turgaycinere çol yakın bir bursa teknik üniversitenin yanındaki toprak yolda buldum ayrıca lasius larıda orda buldum o parkı ve toprak yoldaki kolonileri yaklaşık 4 aydır takip ediyorum hepsinin yerlerini biliyorum yarın hayırlısıyla yine bir formica lasius olabilir ve şunu diyebilirim tetramorium yuvalarında 2 gündür kanatlı görüyorum daha uçmadılar ama uçuşları çok yakın her gün aramaya çıkıyorum tavsiyem 9:30 da aramaya başla çünkü belediye tankerlerle sabahtan gelio bütün parkaları bol bol suluyor güneş te açınca toprak yumuşak nemli ve kazmaya hazır hale geliyor benim bursadaki tecrübem bu şekilde
Vay çok akıllıca ve mükemmel duruyor denemem lazım ama cetvelim yokBunlar kötü olan çekimler bide şunlara bir bak
Ekli dosyayı görüntüle 7756
Ekli dosyayı görüntüle 7757
Ekli dosyayı görüntüle 7758
Ekli dosyayı görüntüle 7760
Ekli dosyayı görüntüle 7761
Ekli dosyayı görüntüle 7763
Ve ares doğru söylüyor cetvel ile çekimleri yapıyorum 🤣👍🏻