Tatile karıncalarla gitmek

error

Larva
Üye
Lasius sp. Kraliçemin ilk işçileri birkaç güne çıkacak. Bende Ağustosun 8'de şehir dışına çıkıp 24'ünde döneceğim
Karıncaları götürürken nelere dikkat etmem gerek?
Bide protein işini nasıl halledicem?

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
16 gün proteinsiz hayatta kalabilirler yanınızda un kurdu götürmek sıkıntı oluyorsa. Yalnızca şekerli su takviyesi yaparak eve dönene kadar hayatta tutabilirsiniz.

Emir1

Pupa
Üye
Hocam yol stresi ve yolda başına gelebilecekler daha tehlikeli. Tüpte yeterli su varsa evde serin bir yerde, yeterli besinle bırakmanız daha güvenli olur.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Hocam yol stresi ve yolda başına gelebilecekler daha tehlikeli. Tüpte yeterli su varsa evde serin bir yerde, yeterli besinle bırakmanız daha güvenli olur.
Bence uygun koşullar sağlanırsa hiçbir sıkıntı yok. Ben 11 tane koloni taşıdım daha yeni, işçili işçisiz hiçbiri yumurta bile yemedi.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
16 gün şekersiz dayanabiliyorlar mı hocam?

Emir1

Pupa
Üye
Bence uygun koşullar sağlanırsa hiçbir sıkıntı yok. Ben 11 tane koloni taşıdım daha yeni, işçili işçisiz hiçbiri yumurta bile yemedi.
Evet taşınabilir belki de dediğiniz gibi hiçbir kaybı olmaz ancak evde kalmaları daha güvenli olur. Yolda başına ne gelebileceğini kimse bilemez.

16 gün şekersiz dayanabiliyorlar mı hocam?
Daha fazlasına dayanırlar. Ayrıca içi rahat etmezse biraz toz şeker bırakabilir. Şekerli suyun bozulma ihtimali var.

error

Larva
Üye
Şöyle bir sıkıntı var
karıncayı aldığımda test tüpüm yoktu, bende formikaryuma koydum
işçileri çıkana kadar orda bakıcaktımki tatil işi çıktı
Ve ailem saolsun hala elimde test tüpü yok

Yani sıkıntı şuan nem

Emir1

Pupa
Üye
Yanınızda götürmek durumundasınız o halde. Diğer seçenekler olarak tanıdığınız varsa ona emanet edebilirsiniz veya şırıngayla kurulum yapıp formikaryuma bağlayabilirsiniz, kendiliğinden geçer nem yokluğunda.

error

Larva
Üye
Yanınızda götürmek durumundasınız o halde. Diğer seçenekler olarak tanıdığınız varsa ona emanet edebilirsiniz veya şırıngayla kurulum yapıp formikaryuma bağlayabilirsiniz, kendiliğinden geçer nem yokluğunda.
Anlaşılan yanımda gelecek