Hocam toprakta eğer parazit olabilir ya da çeşitli bakteriler tarantulaya sıkıntı çıkarabilir. Torfu ise çeşitli çiçekçilerden ya da bazı nalburlarda bulabilirsiniz.L4 vagans tarantulam için elimde maalesef bir torf yok. Bir saksının içinden aldığım toprakta besliyorum sorun olur mu?
Hocam, zaten diğer torflarda çok daha fazla parazit var. Ben birçok kez torfların içinde çeşitli böcekler bile gördüm. Biliyordur diye tahmin edip yazdım ama size de teşekkür ederim.Çiçekçilerde satılan torflar da kimyasal bulunuyor genellikle o yüzden internetten cocopeat/hindistan cevizi torfu almanızı öneririm .
Diğer torflar derken kastettiğinizi anlamadım fakat Genta gibi güvenilir markalarda parazit veya böcek sorunu yaşamazsınız . Önemli olan ürünün güvenilirliği .Hocam, zaten diğer torflarda çok daha fazla parazit var. Ben birçok kez torfların içinde çeşitli böcekler bile gördüm. Biliyordur diye tahmin edip yazdım ama size de teşekkür ederim.
Hocam ben Genta’dan bahsetmiyorum. Benim yaşadığım yerde, torf markalarını bilmediğim zamanlarda kalitesi düşük torflar aldığımda, içinde çeşitli böcekler görüyordum.Diğer torflar derken kastettiğinizi anlamadım fakat Genta gibi güvenilir markalarda parazit veya böcek sorunu yaşamazsınız . Önemli olan ürünün güvenilirliği .
Elimde uzun süredir yangın merdiveninde ezberlemiş bu torf var simdi öğrendim bunu toprakla değiştireyim mi değiştirirsem nasılsın yapacağım.Çiçekçilerde satılan torflar da kimyasal bulunuyor genellikle o yüzden internetten cocopeat/hindistan cevizi torfu almanızı öneririm .
Ağzı açık birşekilde*Elimde uzun süredir yangın merdiveninde ezberlemiş bu torf var simdi öğrendim bunu toprakla değiştireyim mi değiştirirsem nasılsın yapacağım.
Hocam, bence değiştirin. Elinizdeki malzeme ne kadar kaliteli ve güvenilir olursa o kadar iyi olur. Hocamın dediği gibi, hindistan cevizi torfu gayet uygun olur. Nasıl yapacağınız kısmına gelirsek: Tarantulayı sarsmadan, strese sokmadan bir kaba alın. Aldığınız torfu kaynatın ve kurutun. Ondan sonra tarantulanın bulunduğu kabı temizleyin, torfu ekleyin ve tarantulanızı yerine koyabilirsiniz.Elimde uzun süredir yangın merdiveninde ezberlemiş bu torf var simdi öğrendim bunu toprakla değiştireyim mi değiştirirsem nasılsın yapacağım.
Hocam torfun ağzımı açık?Elimde uzun süredir yangın merdiveninde ezberlemiş bu torf var simdi öğrendim bunu toprakla değiştireyim mi değiştirirsem nasılsın yapacağım.
Ağzı açık birşekilde*
Evet açık ağzı.Hocam, bence değiştirin. Elinizdeki malzeme ne kadar kaliteli ve güvenilir olursa o kadar iyi olur. Hocamın dediği gibi, hindistan cevizi torfu gayet uygun olur. Nasıl yapacağınız kısmına gelirsek: Tarantulayı sarsmadan, strese sokmadan bir kaba alın. Aldığınız torfu kaynatın ve kurutun. Ondan sonra tarantulanın bulunduğu kabı temizleyin, torfu ekleyin ve tarantulanızı yerine koyabilirsiniz.
Hocam torfun ağzımı açık?
Hocam emin değilim ama içinde parazit olabilir.Birde rutubetli yada nemli bir bölgede ise küf sorunu olmuş olabilir.Evet açık ağzı.