Tarantulam yem yemeyi reddediyor

KeremOzsoy

Yumurta
Üye
Merhaba, bundan 1 buçuk hafta önce bir Grammostola pulchripes aldım ve ilk defa tarantula besliyorum. Kendisi L5, cinsiyetini henüz öğrenemedim. Kendisini kabına aldığım gün bir tünel açtı kendine ve bir süredir tünele yemleri bırakarak besliyorum. Ancak bundan 4 gün önce verdiğim yemi yemedi ve tüneli bozmadan çıkarmam oldukça zor oldu. Eğer ki kabuk değiştirme dönemindeyse daha fazla yem diretmemem gerektiğinin farkındayım ama öyle olup olmadığını bilmiyorum ve tarantulayı strese sokmadan, rahatsız etmeden ve tünelini tehlikeye sokmadan kendisini incelemem veya tekrar yem verdiğimde ve yemediğinde çıkarmam oldukça zor. Sizce ne yapabilirim?

Macropyre

Larva
Üye
Gayet doğal bir durum. Kabuk dönemine girince 1-2 hafta bile yemleri reddettiği olabilir. Açlık konusunda zaten dayanıklı hayvanlar bunlar. Abdomeni yeterince büyüdüyse kabuk atmak için zamanını bekliyor olabilir bu süreçte olabildiğince rahatsız etmemeye çalışın. Yemi reddettiyse ve tünelinden çıkmıyorsa çok yüksek ihtimal kabuk döneminde zaten. O yüzden yemi reddederse geri alın ve bir süre bir şey vermeyin. He daha önce toprak türü tarantula beslemediğim için kabuk atılırsa o kabuğu ortam bozulmadan nasıl alırsın o süreç nasıl işler o kısmı bilemem ama davranışsal olarak bana normal geldi.