Tarantulalarım İçin Öneri

chapa

Nanitik
Üye
Merhabalar, bu hobiye yeni başladığım için birkaç sorum olacak. 2 tür besliyorum Pumpkin ve Vagans. Pumpkin kabuk atmış, 5 gün sonra beslemeyi düşünüyorum. Kaç gün sonra beslemeliyim? Haftada 1 kere mi, 2 kere mi besleme yapmalıyım? Nemlendirmesini damlalık ile yapıyorum. Şişe kapağı koymayı düşündüm ama boyutları ufak olduğundan boğulurlar diye eklemedim. Vagans l3 pumpkin l kaç bilmiyorum ama vagansdan ufak. Damlalık ile kabın yarı yerini nemlendiriyorum. Kenar kısmından damlatıyorum ki kenarda kalan damlalardan su içsinler. Nemlendirmeyi ne sıklıklar yapmalıyım? Hindistan cevizi torfu kullanıyorum. Uzun süre nemli kalırsa küflenme sorunu olmasından endişe ediyorum. Elimde tartara, dubia, lobster, un ve bufalo kurdu var. Un kurtlarının döngüsünü oluşturdum. Diğerlerinin üremelerini bekliyorum. 1-2 ay un kurdu ile beslesem problem olur mu? Sadece un kurdu ile beslenirse boyutunun ufak kalacağını duydum. Şu anda aklıma takılanlar bunlar. Şimdiden teşekkürler. WhatsApp Image 2025-10-28 at 02.34.25.jpegWhatsApp Image 2025-10-28 at 02.34.33.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hasancık

Replete
Üye
Merhabalar, haftada 2 olacak şekilde besleyebilirsiniz. Bazen de abdomen şişliğine göre beslememe kararı vermelisiniz. Şişe kapağı koymanıza gerek yok; onun yerine direkt olarak fısfıs gibi bir şey ile nemlendirmenizi öneriyorum. Pumpkin L2 gibi duruyor. Nemlendirmeyi 2-3 günde bir yapabilirsiniz. Hayır, un kurdu ile beslemenizde problem olmayacaktır fakat sonrasında kesinlikle hamam böceğine geçin. Evet, doğru duymuşsunuz; beslenme düzenindeki protein eksikliğinden dolayı küçük kalabiliyor.

chapa

Nanitik
Üye
Kabuk attıktan sonra kaç gün beklemeliyim ?