Merhabalar, hobide daha çaylağım bu yüzden size sorularım olacak. Bugün tarantulamı beslerken 1 adet un kurdunu istemsizce torfun içerisine düşürdüm ( tarantulanın yuvasına kaçtı). Tam bu sırada tarantulama verdiğim diğer un kurdu ile besleniyordu, diğeri gelince istemsiz olarak yediğini bıraktı ve yarım şekilde kaldı. Sorun şurada başladı: Kalan un kurtlarını almaya çalışsam tarantulanın yuvasını biraz bozmam lazım, çünkü içerisinde kaldılar ve yenilmeyen mikro kurt torfun içerisine karıştı gitti, gözlemleyemedim. Diğeri ise yuvanın içinde kaldı. Sorularım şunlar:
1- Mikro un kurtları kalsa ileriye dönük olarak ciddi bir sıkıntı yaratır mı? Eğer sorun yaratacaksa tarantulanın yuvasını biraz bozacağım (keza neredeyse çoğunu) alabilmek için.
2- Eğer bozacak isem tekrardan tarantulam bu yuvayı yaparken strese girip zararlı çıkar mıyım? Yani kaş yapayım derken göz çıkarır mıyım?
3- Bir de teraryuma biraz torf eklemek istiyorum, 2-3 parmak kalınlığında az kaldığı için içerisindeki torf bir sıkıntı yaratır mı?
İyi forumlar.
1- Mikro un kurtları kalsa ileriye dönük olarak ciddi bir sıkıntı yaratır mı? Eğer sorun yaratacaksa tarantulanın yuvasını biraz bozacağım (keza neredeyse çoğunu) alabilmek için.
2- Eğer bozacak isem tekrardan tarantulam bu yuvayı yaparken strese girip zararlı çıkar mıyım? Yani kaş yapayım derken göz çıkarır mıyım?
3- Bir de teraryuma biraz torf eklemek istiyorum, 2-3 parmak kalınlığında az kaldığı için içerisindeki torf bir sıkıntı yaratır mı?
İyi forumlar.
Moderatör tarafında düzenlendi: