Tarantula hobisine nasıl başlanır?

Ates1dorukk

Larva
Üye
Merhaba, tarantula hobisine başlamak istiyorum. YouTube'den de istediğim bilgileri alamadım. Bana bakımları kolay olan yer, ağaç ve tünel türleri önerirseniz çok mutlu olurum. Ayrıca Tuğkan ağabey bir videosunda böcek verilmemesi, kurt verilmesi gerektiğini söylemişti ama bazı videolarında tartara vermişti. Ne ile, ne sıklıkta beslemeliyim? Bir de önereceğiniz türlere göre genel bilgileri, formikaryumun nasıl hazırlanacağını ve formikaryum nem-sıcaklık bilgilerini verir misiniz? Ayrıca güvenilir, uygun fiyatlı ve kargo ile hizmet veren bir site veya hesap önerirseniz çok mutlu olurum.

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar öncelikle beslemeniz için önereceğim türler Vagans veya Albopilosum olabilir ikiside yer türü ve gayet sakin, yavaş hareket eden fakat canlı yemlere karşı agresif ve iştahlı türlerdir canlı yem ile besleme konusu bence tarantulanız ilk kabuklarında iken sadece un kurdu ile beslemeniz yeterli olacaktır fakat canlınız büyüdükçe hem daha hareketli bir yem olduğu için hem de daha yüksek protein içerdiği için tartara ve un kurdu ile karışık besleme yapmanız gerekiyor besleme sıklığı için 3-4 günde 1 olacak şekilde boyutuna uygun bir un kurdu verebilirsiniz eğer gün takibini yapmak istemiyorsanız abdomeni küçülmeye başladığında da besleyebilirsiniz eğer canlı verdiğiniz yemi kabul etmiyor yemiyorsa zorlamayın kabuğa girme dönemindedir formikaryum hakkında tarantulanız ufak iken küçük bir sos kabı bile işinizi görecektir sos kabının altına birazcık hindistan cevizi torfu dökebilirsiniz bu kurulum birkaç kabuk boyunca yeterli olucaktır nem için sos kutusunun bir köşesini nemli diğer kalan yerlerini kuru yapmalısınız seçtiğiniz köşenin kurudukça bir şırınga yardımı ile torfunu ıslatabilirsiniz oda sıcaklığı uygundur ve sos kutusuna herhangi bir iğne ile ufak delikler açmanız yeterli olacaktır Instagram üzerinden mommytarantula söylediğim türleri satıyor ordan almanızı tavsiye edebilirim ☺️

Ates1dorukk

Larva
Üye
Teşekkür, fakat bir sotum olucak cahiliğimden soruyorum torfta mite oluşabiliyor mu?

Hasancık

Majör
Üye
Teşekkür, fakat bir sotum olucak cahiliğimden soruyorum torfta mite oluşabiliyot mu?
Tarantulanız bazen doyduğunda un kurdunu yemeyi bırakabiliyor eğer bıraktığı un kurdunu bir süre fark etmezseniz evet mite oluşabilir avını tamamen bitirip bitirmediğini takip etmelisiniz normal şartlarda torf içinde mite oluşmuyor

Ates1dorukk

Larva
Üye
Birde kutu veya formikaryum(akvaryum, pileksi kutu) seçiminde canlının kaç katı olması lazım?

CLYENSE

Nanitik
Üye
Tarantulanız bazen doyduğunda un kurdunu yemeyi bırakabiliyor eğer bıraktığı un kurdunu bir süre fark etmezseniz evet mite oluşabilir avını tamamen bitirip bitirmediğini takip etmelisiniz normal şartlarda torf içinde mite oluşmuyor
Ben de ablo beslemek istiyorum; fakat tarantula gibi eklem bacaklılara karşı büyük bir korkum var. Yine de abloyu çok beslemek istiyorum. Ancak onu besleyeceğim ortamın nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.

Hasancık

Majör
Üye
Ben de ablo beslemek istiyorum; fakat tarantula gibi eklem bacaklılara karşı büyük bir korkum var. Yine de abloyu çok beslemek istiyorum. Ancak onu besleyeceğim ortamın nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.
Üstte yazdığım mesajı okuyabilirsiniz orda gerekli bilgiler yazıyor ☺️

CLYENSE

Nanitik
Üye
korkunuzun sebebi ısırığı ise hiç bir tarantulanın zehri ölümcül deyil.
Aslında beni korkutan şey ısırıkları değil; sebepsiz bir korkum var. Özellikle de jumping spider gibi küçük ve hızlı olanlardan daha çok korkuyorum. Albo gibi büyük ve yavaş olanlara karşı o kadar korku hissetmiyorum. Kısaca korku listem şöyle:

1. Tartara (muhtemelen burada 'Tartara' ifadesiyle neyi kastettiğini belirtirsen daha net bir düzeltme yapabilirim)
  2. Eklem bacaklılar
  3. Böcekler
  4. İnce uzun bacaklı örümcekler
  5. Tarantulalar"

Hasancık

Majör
Üye
Aslında beni korkutan şey ısırıkları değil; sebepsiz bir korkum var. Özellikle de jumping spider gibi küçük ve hızlı olanlardan daha çok korkuyorum. Albo gibi büyük ve yavaş olanlara karşı o kadar korku hissetmiyorum. Kısaca korku listem şöyle:

1. Tartara (muhtemelen burada 'Tartara' ifadesiyle neyi kastettiğini belirtirsen daha net bir düzeltme yapabilirim)
  2. Eklem bacaklılar
  3. Böcekler
  5. Tarantulalar"
Tarantula besleyecekseniz sağlıklı bir şekilde beslemeniz için tartara veya farklı bir hamam böceği de beslemeniz gerekiyor yani önleminizi ona göre alın 😁

Ates1dorukk

Larva
Üye

2. Eklem bacaklılar
  3. Böcekler
  5. Tarantulalar"
1. Tartara denilen şey hamam böceyi

2. Eklem bacaklılar
  3. Böcekler
  5. Tarantulalar"
Diyerlerindende muhtemelen tarantula ile vakit geçirdikçe kurtulursunuz. öneri olarak tarantulayı sitrese sokmadan elinize almayı yavaş yavaş denemenin korkunuzu yenmenize yardımı dokunabilir.
sitrese sokarasanız bonbalama denilen bir saldırı yapar(bacağı ile abdomenindeki tüyleri havaya saçar, bu tüyler deriye temas halinde kaşıntı ve şişme yapar.

Son düzenleme:

Ates1dorukk

Larva
Üye
CLYENES youtube içeriklerinizi bu gün keşfettim, abone oldum. gerçekten keyifli videolarınız var. yeni videolarınızı bekliyorum.

CLYENSE

Nanitik
Üye
1. Tartara denilen şey hamam böceyi

Diyerlerindende muhtemelen tarantula ile vakit geçirdikçe kurtulursunuz. öneri olarak tarantulayı sitrese sokmadan elinize almayı yavaş yavaş denemenin korkunuzu yenmenize yardımı dokunabilir.
sitrese sokarasanız bonbalama denilen bir saldırı yapar(bacağı ile abdomenindeki tüyleri havaya saçar, bu tüyler deriye temas halinde kaşıntı ve şişme yapar.
Tartaranın hamam böceği olduğunun farkındayım, yine de aydınlattığınız için ayrıca teşekkür ederim. “Hamam böceyi” değil, “hamam böceği” diyelim. Ayrıca, hamam böceği beslemek yerine morio kurdu beslemeyi düşünüyorum. Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
CLYENES youtube içeriklerinizi bu gün keşfettim, abone oldum. gerçekten keyifli videolarınız var. yeni videolarınızı bekliyorum.
Teşekkürler Ateş, desteğin için. Aslında kanalı sadece günlüğümün bir parçası olması için açtım. Hoşuna gitmesine sevindim :D