Tarantula garip davranış sergiliyor?

Misshuppi

Larva
Üye
Öncelikle Herkese merhaba, arkadaşlar bugün bir tarantula aldım yere düşürdüm yanlışlıkla ardından elime aldım. Baya bi düzgün şekilde yürüdü ardından tekrar elime aldım. Fakat bu sefer abdomeni havaya kaldırıp dişlerini oynatarak sanki elimi ısırıcak gibi dişlerini sürterek yürümeye başladı. Neden olmuş olabilir düştükten sonra nornal şekilde yürüdü ama ben elimde fazla dolaştırınca stressden böyle yapıyor olabilir mi?

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tarantulanızın türü nedir?
Kimi türler bombalama kıllarını daha rahat savurmak için abdomenlerini havaya kaldırıp tehditkâr bir poz verebilirler.
Abdomen kaldırma için tek tahminim bu.
Diş kısmında 2 tahminim var.
Belki düşmenin ardından abdomenini kaldırınca tekrar düşmemek için dişlerini elinize geçirerek tutunmayı planlamıştır bir anlığına. Bu bir zehirleme girişimi değil, düşmemek için tırnaklarını geçiren bir kedi gibi onlar da dişlerini saplayıp tutunabiliyor.
Diğer tahminim ise tıslamaya çalıştığı.
Tıslama sesinin nereden çıktığına dair bir fikrim yok fakat en muhtemel seçenek dişlerin sürtünme sesi gibi geliyor bana.

Misshuppi

Larva
Üye
Tarantulanızın türü nedir?
Kimi türler bombalama kıllarını daha rahat savurmak için abdomenlerini havaya kaldırıp tehditkâr bir poz verebilirler.
Abdomen kaldırma için tek tahminim bu.
Diş kısmında 2 tahminim var.
Belki düşmenin ardından abdomenini kaldırınca tekrar düşmemek için dişlerini elinize geçirerek tutunmayı planlamıştır bir anlığına. Bu bir zehirleme girişimi değil, düşmemek için tırnaklarını geçiren bir kedi gibi onlar da dişlerini saplayıp tutunabiliyor.
Diğer tahminim ise tıslamaya çalıştığı.
Tıslama sesinin nereden çıktığına dair bir fikrim yok fakat en muhtemel seçenek dişlerin sürtünme sesi gibi geliyor bana.
Valla bilemiyorum neden yapıyor bunu aşırı stress den diye düşünüyorum. Avic laeta türü