Tarantula canlı bitki

Can38473

Yumurta
Üye
Merhaba bir forumda sürüngenlere uygun canlı bitki listesi buldum fakat cok fazla bitki vardı ben ağaç türü besliyorum 4 5 tane kolay bitki söyleyebilirmisiniz bir de springtail şart mı?

aliarguz

Yumurta
Üye
Ağaç türü için araştırma yaptım: Pothos(salon sarmaşı sınıf arkadaşım kullanıyor),Dracaena,Ficus pumila gibi internetten daha detaylı araştırman sonucunda uygun bitkileri rahatlıkla bulabilirsin. springtail konusundada kesinlikle şart değil ama olması fayda sağlar başlıca yararlarıda şunlardır 1)atıkları temizler 2)mantar ve küf oluşumunu engeller :)

Can38473

Yumurta
Üye
Bi sorum daha olcak pothos u inceledimde saksıyla aldığımızda nasıl teraryuma aktarıcaz bitkiyi kesipmi yoksa toprağıyla berabermi

aliarguz

Yumurta
Üye
Bi sorum daha olcak pothos u inceledimde saksıyla aldığımızda nasıl teraryuma aktarıcaz bitkiyi kesipmi yoksa toprağıyla berabermi
Hayır sakın bitkiyi kesmeyin yapmanız gereken pothos u saksıdan nazikçe çıkartın ardından köklerini temizleyin (fazla toprak olabilir buda teraryumda dengesizlik sağlar ) ardından teraryumda uygun yeri ayarlayın ve yerleştirin :) ve ayrıca 2 3 gün boyunca bitkinin adepte olabilmesi için fazla su vermeyin