Elimde dün bulduğum bir kraliçe var ama nasıl bakrım bilmiyorum şu anda besleme yapmalımıyım ne yerler ilk işçi ne zaman çıkar sıcaklık nem gibi bilgi verirmisiniz
Tapinoma fully claustral bir cinstir. İlk işçiye kadar beslenmeye ihtiyaç duymayan, thoraxındaki(sırtındaki) sınırlı protein kaynağı sayesinde ilk işçi çıkana kadar hayatta kalabilen bir cinstir. Bu sebeple ilk işçi çıkana kadar besleme yapmamalısınız, hafta bir gün kraliçenizi açıp kontrol edebilirsiniz. Tapinoma cinsi karıncalar ışığa maruz kaldıkları zaman aşırı haraketlenirler ve koşuştururlar. Hafta da bir kontrol ettiğiniz zaman sizi korkutmasın bu durum. Tapinomalar hasatçı değildir, çeneleri tohum kırmaya göre evrimleşmemiştir. Bu sebeple proteini başka organizmalardan karşılarlar. Tapinomalar doğa da hemen hemen her yerde bulunabilirler. Spesifik bir yaşam alanları yoktur. Genellikle taş ve kaya altlarında daha çok rastlanılır. 20-25 derece mümkün olabiliyorsa o derece aralığında bakabilirsiniz. 18 derece olmaz mı? Elbette olur. Tüp kurulumu gereği zaten nem oranı ile ilgilenmenizi gerek yok, klasik tüpünüzü oluşturun.Elimde dün bulduğum bir kraliçe var ama nasıl bakrım bilmiyorum şu anda besleme yapmalımıyım ne yerler ilk işçi ne zaman çıkar sıcaklık nem gibi bilgi verirmisiniz
Rica etsem birisi Tapinomalar için bir rehber forumu oluşturabilir mi ?Tapinoma fully claustral bir cinstir. İlk işçiye kadar beslenmeye ihtiyaç duymayan, thoraxındaki(sırtındaki) sınırlı protein kaynağı sayesinde ilk işçi çıkana kadar hayatta kalabilen bir cinstir. Bu sebeple ilk işçi çıkana kadar besleme yapmamalısınız, hafta bir gün kraliçenizi açıp kontrol edebilirsiniz. Tapinoma cinsi karıncalar ışığa maruz kaldıkları zaman aşırı haraketlenirler ve koşuştururlar. Hafta da bir kontrol ettiğiniz zaman sizi korkutmasın bu durum. Tapinomalar hasatçı değildir, çeneleri tohum kırmaya göre evrimleşmemiştir. Bu sebeple proteini başka organizmalardan karşılarlar. Tapinomalar doğa da hemen hemen her yerde bulunabilirler. Spesifik bir yaşam alanları yoktur. Genellikle taş ve kaya altlarında daha çok rastlanılır. 20-25 derece mümkün olabiliyorsa o derece aralığında bakabilirsiniz. 18 derece olmaz mı? Elbette olur. Tüp kurulumu gereği zaten nem oranı ile ilgilenmenizi gerek yok, klasik tüpünüzü oluşturun.
Her cins için bir rehber düşünüyoruz, yakında.Rica etsem birisi Tapinomalar için bir rehber forumu oluşturabilir mi ?![]()
Rehberleri Tuğkan abi ile beraber yapacağız, Tuğkan abi 2 ayı aşkındır aktif olmadığı için bu planı duraksatıyoruz. Üstelik tür rehberleri yapmayacağız, cins rehberi yapacağız. Kısaca rehberler ile moderasyon ekibi ilgilenecek, kullanışlı ve çok yönlü bir rehber olacak.Tapinoma rehberini ben hazırlayabilir miyim. Erraticum üzerinden yapmayı düşünüyorum
Rica ederim efendim, iyi günler.Peki tamamdır hocam teşekkürler![]()
Tadından yenmez o zaman 🤠Rehberleri Tuğkan abi ile beraber yapacağız, Tuğkan abi 2 ayı aşkındır aktif olmadığı için bu planı duraksatıyoruz. Üstelik tür rehberleri yapmayacağız, cins rehberi yapacağız. Kısaca rehberler ile moderasyon ekibi ilgilenecek, kullanışlı ve çok yönlü bir rehber olacak.