Tam olarak Türü Nedir?

maqemuya

Yumurta
Üye
Rastgele bir kralice karinca gördüm fakat tam olarak hangi tur anlayamadim destek olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG-20250416-WA0001.jpg
    IMG-20250416-WA0001.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG-20250416-WA0003.jpg
    IMG-20250416-WA0003.jpg
    23.5 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG-20250416-WA0004.jpg
    IMG-20250416-WA0004.jpg
    26.8 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG-20250416-WA0005.jpg
    IMG-20250416-WA0005.jpg
    23.3 KB · Görüntüleme: 98

Mahir-K

Larva
Üye
Aynen benim bulduğum kraliçeye çok benziyor, hayırlı olsun 2 gündür bakıyorum çok nazlı dedikleri gibi :)
Bende 3 tane var ikisi zahmet edip yumurtladı, biri inat etti yarın doğaya salacağım, bu akşam 5 tane daha buldum ikisini alıkoydum, havalar sıcak yenilerden umutluyum. Gerçekten çok nanemollalar ama göze hitap edişleri çok güzel, yaşlılıkta küçük karınca olmuyor 🤣

maqemuya

Yumurta
Üye
Bende 3 tane var ikisi zahmet edip yumurtladı, biri inat etti yarın doğaya salacağım, bu akşam 5 tane daha buldum ikisini alıkoydum, havalar sıcak yenilerden umutluyum. Gerçekten çok nanemollalar ama göze hitap edişleri çok güzel, yaşlılıkta küçük karınca olmuyor 🤣
Evet evet biraz asil gerekiyor, bende yeni başlıyorum bu hobiye bakalım ilk tecrübem olacak birde yanında bulabilirsem Messor bulup 2 farklı tür ile devam ettirmek istiyorum :)

maqemuya

Yumurta
Üye
Merhabalar, yaklaşık 5 gün oldu şu an kraliçe güvende ve sağlıklı bir tüpte bekliyor ama hiçbir yumurta gözlemlemedim. Denildiği üzere sadece asetat kağıdı üzerinden kontrol sağlayıp herhangi bir destekleyici yiyecekte vermiyorum. Yumurtlaması daha da uzun sürer mi yoksa farklı bir durum mu oluşmaktadır? Destek olabilir misiniz?

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Merhabalar, yaklaşık 5 gün oldu şu an kraliçe güvende ve sağlıklı bir tüpte bekliyor ama hiçbir yumurta gözlemlemedim. Denildiği üzere sadece asetat kağıdı üzerinden kontrol sağlayıp herhangi bir destekleyici yiyecekte vermiyorum. Yumurtlaması daha da uzun sürer mi yoksa farklı bir durum mu oluşmaktadır? Destek olabilir misiniz?
Eğer siz uygun değerleri sağladıysanız bu hafta içerisinde yumurtlar ama sıcaklık , nem , titreşim , ışık gibi konularda optimum değerlerde değilse gecikebilir. Birde asetat kağıdı çok ince ise fazla ışık rahatsiz ediyor olabilir.

maqemuya

Yumurta
Üye
Eğer siz uygun değerleri sağladıysanız bu hafta içerisinde yumurtlar ama sıcaklık , nem , titreşim , ışık gibi konularda optimum değerlerde değilse gecikebilir. Birde asetat kağıdı çok ince ise fazla ışık rahatsiz ediyor olabilir.
Tüm koşulları sağladım aslında, asetat kağıdı ise de tek kattı onu 2 kat yapacağım belki dediğiniz gibi etkiliyordur.

maqemuya

Yumurta
Üye
Merhabalar, tekrardan bir soru ile karşınızdayım. Aldığımdan beri 1 hafta oldu ve hiçbir şekilde stresi yok ve tüm denilenleri harfiyen uyguladım. Şunu fark ettim sadece duruyor herhangi bir yumurtlama eğilimini gösterdiğini düşünmüyorum. Yorgun mudur bilmem ama normal şartlarda bu sürelerde verim alabileceğimizi biliyorum. Kendine gelmesi için şekerli su vs. gibi bir takviye vermedim iyi gelir mi bilmiyorum önerilerinize açığım. Ne yapmam gerekebilir?

maqemuya

Yumurta
Üye
Şekerli su öneririm, ben tüpe aldığım her kraliçeye verdim, hemen içtiler. Camponotuslar şekere bayılıyor
Genelde hep ilk işçiye kadar vermeyin diyorlardı ama bugün deneyim o zaman vermeyi umarım iyi yönde etkiler yoksa bu kadar nazlı bir tür görmedim yumurtlaması için ne yapacağımı şaşırdım :) Sizleri bilgilendiriyor olurum.

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Genelde hep ilk işçiye kadar vermeyin diyorlardı ama bugün deneyim o zaman vermeyi umarım iyi yönde etkiler yoksa bu kadar nazlı bir tür görmedim yumurtlaması için ne yapacağımı şaşırdım :) Sizleri bilgilendiriyor olurum.
İlk işçiye kadar vermeyin değil vermenize gerek yok denir. Bazı çalışmalara göre ilk işçiler çıkana kadar verilen besinin clastural karıncalarda metabolizma hızını hızlandırdığı için bu süreçte olumsuz etkisi olabileceği görüşünde olunsa da Campontous tanaemyrmex karıncalarda uçuş sonrası kraliçeler çok halsiz oluyorlar ve ufak bir enerji takviyesinin bir zararı olmaz aksine faydası olur.

maqemuya

Yumurta
Üye
İlk işçiye kadar vermeyin değil vermenize gerek yok denir. Bazı çalışmalara göre ilk işçiler çıkana kadar verilen besinin clastural karıncalarda metabolizma hızını hızlandırdığı için bu süreçte olumsuz etkisi olabileceği görüşünde olunsa da Campontous tanaemyrmex karıncalarda uçuş sonrası kraliçeler çok halsiz oluyorlar ve ufak bir enerji takviyesinin bir zararı olmaz aksine faydası olur.
Tamamdır teşekkür ederim bu kraliçe için şu an güzel bir şekerli su hazırladım ve verdim. Bayağı içiyor umarım iyi yönde etkilerini görüyor olurum.

maqemuya

Yumurta
Üye
Tekrardan merhaba, şekerli suyu verdim ve bayağa içti ve şişti zaten :) fakat tüm tüpü mahvetti her yeri yapış yapış yaptı bu durumda yumurtlasa bile çok kirli bir tüpte olacak çok geçmeden transfer yapmalı mıyım ? Ne önerirsiniz?

Mahir-K

Larva
Üye
Tekrardan merhaba, şekerli suyu verdim ve bayağa içti ve şişti zaten :) fakat tüm tüpü mahvetti her yeri yapış yapış yaptı bu durumda yumurtlasa bile çok kirli bir tüpte olacak çok geçmeden transfer yapmalı mıyım ? Ne önerirsiniz?
Yumurtlamadan transfer yaparsanız iyi olur. Tüpü temizlemek için uğraşmayın

maqemuya

Yumurta
Üye
Tekrardan selam arkadaşlar, bulduğum kraliçe neredeyse 1 ay olacak maalesef hiçbir şekilde yumurtlamıyor. Hiçbir şekilde stres veya sorun yaratmadan sakince bekledim ama bir türlü yumurta alamadım. Sanırsam ya iyi döllenmedi ya da farklı bir durum ile karşı karşıyayım. Sizce ne yapmak gerekiyor. Geri doğaya mı salmayalım yoksa farklı bir çözüm ile mi gitmeliyim.

Mahir-K

Larva
Üye
Bulunduğu ortamın sıcaklığı nasıl? Geceleri çok düşük oluyorsa yumurtlama gecikiyor, Ben ofiste bıraktığım için gece soğuk oluyordu, yumurtlamaları 2 ayı buldu, yumurta gelişimi de yavaş oluyor. Havlar ısınıyor artık, biraz daha sabredin bence…

maqemuya

Yumurta
Üye
Bir tane bulduğum yumurtladı onun için ayrı bir konu açtım bir sonraki süreç için ama bu elimdeki 1 aydır bende o yüzden endişelenmiştim. Ama dediğiniz gibi hava sıcaklığı yükseldi onun da yumurtlamasını bekliyorum. Umarım dediğiniz gibi kendine gelir :)