Rastgele bir kralice karinca gördüm fakat tam olarak hangi tur anlayamadim destek olabilir misiniz?
Bende 3 tane var ikisi zahmet edip yumurtladı, biri inat etti yarın doğaya salacağım, bu akşam 5 tane daha buldum ikisini alıkoydum, havalar sıcak yenilerden umutluyum. Gerçekten çok nanemollalar ama göze hitap edişleri çok güzel, yaşlılıkta küçük karınca olmuyor 🤣Aynen benim bulduğum kraliçeye çok benziyor, hayırlı olsun 2 gündür bakıyorum çok nazlı dedikleri gibi![]()
Evet çok nazlıAynen benim bulduğum kraliçeye çok benziyor, hayırlı olsun 2 gündür bakıyorum çok nazlı dedikleri gibi![]()
Evet evet biraz asil gerekiyor, bende yeni başlıyorum bu hobiye bakalım ilk tecrübem olacak birde yanında bulabilirsem Messor bulup 2 farklı tür ile devam ettirmek istiyorumBende 3 tane var ikisi zahmet edip yumurtladı, biri inat etti yarın doğaya salacağım, bu akşam 5 tane daha buldum ikisini alıkoydum, havalar sıcak yenilerden umutluyum. Gerçekten çok nanemollalar ama göze hitap edişleri çok güzel, yaşlılıkta küçük karınca olmuyor 🤣
Eğer siz uygun değerleri sağladıysanız bu hafta içerisinde yumurtlar ama sıcaklık , nem , titreşim , ışık gibi konularda optimum değerlerde değilse gecikebilir. Birde asetat kağıdı çok ince ise fazla ışık rahatsiz ediyor olabilir.Merhabalar, yaklaşık 5 gün oldu şu an kraliçe güvende ve sağlıklı bir tüpte bekliyor ama hiçbir yumurta gözlemlemedim. Denildiği üzere sadece asetat kağıdı üzerinden kontrol sağlayıp herhangi bir destekleyici yiyecekte vermiyorum. Yumurtlaması daha da uzun sürer mi yoksa farklı bir durum mu oluşmaktadır? Destek olabilir misiniz?
Tüm koşulları sağladım aslında, asetat kağıdı ise de tek kattı onu 2 kat yapacağım belki dediğiniz gibi etkiliyordur.Eğer siz uygun değerleri sağladıysanız bu hafta içerisinde yumurtlar ama sıcaklık , nem , titreşim , ışık gibi konularda optimum değerlerde değilse gecikebilir. Birde asetat kağıdı çok ince ise fazla ışık rahatsiz ediyor olabilir.
Genelde hep ilk işçiye kadar vermeyin diyorlardı ama bugün deneyim o zaman vermeyi umarım iyi yönde etkiler yoksa bu kadar nazlı bir tür görmedim yumurtlaması için ne yapacağımı şaşırdımŞekerli su öneririm, ben tüpe aldığım her kraliçeye verdim, hemen içtiler. Camponotuslar şekere bayılıyor
İlk işçiye kadar vermeyin değil vermenize gerek yok denir. Bazı çalışmalara göre ilk işçiler çıkana kadar verilen besinin clastural karıncalarda metabolizma hızını hızlandırdığı için bu süreçte olumsuz etkisi olabileceği görüşünde olunsa da Campontous tanaemyrmex karıncalarda uçuş sonrası kraliçeler çok halsiz oluyorlar ve ufak bir enerji takviyesinin bir zararı olmaz aksine faydası olur.Genelde hep ilk işçiye kadar vermeyin diyorlardı ama bugün deneyim o zaman vermeyi umarım iyi yönde etkiler yoksa bu kadar nazlı bir tür görmedim yumurtlaması için ne yapacağımı şaşırdımSizleri bilgilendiriyor olurum.
Tamamdır teşekkür ederim bu kraliçe için şu an güzel bir şekerli su hazırladım ve verdim. Bayağı içiyor umarım iyi yönde etkilerini görüyor olurum.İlk işçiye kadar vermeyin değil vermenize gerek yok denir. Bazı çalışmalara göre ilk işçiler çıkana kadar verilen besinin clastural karıncalarda metabolizma hızını hızlandırdığı için bu süreçte olumsuz etkisi olabileceği görüşünde olunsa da Campontous tanaemyrmex karıncalarda uçuş sonrası kraliçeler çok halsiz oluyorlar ve ufak bir enerji takviyesinin bir zararı olmaz aksine faydası olur.
Yumurtlamadan transfer yaparsanız iyi olur. Tüpü temizlemek için uğraşmayınTekrardan merhaba, şekerli suyu verdim ve bayağa içti ve şişti zatenfakat tüm tüpü mahvetti her yeri yapış yapış yaptı bu durumda yumurtlasa bile çok kirli bir tüpte olacak çok geçmeden transfer yapmalı mıyım ? Ne önerirsiniz?
Evet bende o şekilde yaptım şimdi tabi huzursuz yeni tüpe transfer oldu diye bakalım1 hafta sonra umarım güzel haberler gelir.Yumurtlamadan transfer yaparsanız iyi olur. Tüpü temizlemek için uğraşmayın