Rastgele bir kralice karinca gördüm fakat tam olarak hangi tur anlayamadim destek olabilir misiniz?
Tanaemyrmex altcinsinden bir Camponotus kraliçesi.
Test tüpünde bakabilirsiniz test tüpünü yarıya kadar doldurun ondan sonrasında pamuk ile su olan kısmı tikayin pamuğun ucu ıslak olsun kraliçenizi içeri koyun başka bir pamukla kraliçenin kaçmaması için tüpün ağzını kapatın karanlık ve titreşimi az olan bir ortamda muhafaza edin her gün bakmayın. Yemek vermenize de gerek yok bu şartlar altında 1 hafta içerisinde yumurtlamış olur işçiler çıkana kadar ek bir besleme yapmanıza gerek yok.Teşekkür ederim, peki tam olarak ne ile beslemeliyim nasıl şartlarda bakmam gerekiyor ilk tecrübem olacaktaBirde ortalama ne kadar sürede yumurta bırakır
Camponotus biraz nazlı tür. Besin seçtikleri çok oluyor koloniye göre. Şekerli su çok severler. İlk etapta işçisi çıkana kadar beslemeye gerek yok. Ortam koşulları sağlandığı taktirde 3 güne ortalama yumurta alırsınız, diğer türlere göre biraz yavaş gelişim sağlayan bir tür.Teşekkür ederim, peki tam olarak ne ile beslemeliyim nasıl şartlarda bakmam gerekiyor ilk tecrübem olacaktaBirde ortalama ne kadar sürede yumurta bırakır
Koloni büyüklüğüne göre besleme sıklığınız değişir. Burada sizin de gözlemleriniz önem arz ediyor örneğin 3 günde bir yemek verdiğiniz de ilgileniyorlar mı yoksa ilgilenmiyorlar mı veya tanaemyrmex'te genelde abdomen doluluğu belli oluyor eğer zayıf gözüküyorlarsa besleme yapabilirsiniz size kalmış şekerli su için de aynısı geçerli. Kolay gelsinÇok çok teşekkürler bilgiler için o zaman standart şekilde bakmaya devam edeyim. İşçi çıktıktan sonra dediğiniz şekilde şekerli su ve protein beslemelerini yaparım tüp içerisinde fakat şurada emin olamıyorum. Protein için genel de 2 3 günde bir okey diyorlar ama şekerli su içinde aynısı geçerli midir?
Çok teşekkürler tekrardan, şu an için kraliçe çok hareketsiz duruyor ölü mü diye baktım o zaman antenlerini vs. hareket ettiriyor ama bu şekilde sakin olması normal midir?Koloni büyüklüğüne göre besleme sıklığınız değişir. Burada sizin de gözlemleriniz önem arz ediyor örneğin 3 günde bir yemek verdiğiniz de ilgileniyorlar mı yoksa ilgilenmiyorlar mı veya tanaemyrmex'te genelde abdomen doluluğu belli oluyor eğer zayıf gözüküyorlarsa besleme yapabilirsiniz size kalmış şekerli su için de aynısı geçerli. Kolay gelsin
Evet hatta güzel yeni ortama uyum sağlamasının işaretlerinden biri sakin olmasıÇok teşekkürler tekrardan, şu an için kraliçe çok hareketsiz duruyor ölü mü diye baktım o zaman antenlerini vs. hareket ettiriyor ama bu şekilde sakin olması normal midir?
Sanırsam yorgun görünüyor ufacık bir ballı su takviyesi yapmayı deneyeceğimEvet hatta güzel yeni ortama uyum sağlamasının işaretlerinden biri sakin olması
Veya camponotuslar ağır gövdelerinden dolayı uçuş sonrası çok yorgun olabiliyorlar. Eğer bu sebepten dolayı öyle davrandığını düşünüyorsanız küçük bir damla şekerli su veya ballı su verebilirsiniz
Kraliçe tükettikten sonra kulak çöpünün bir tarafını ıslatıp orası ile temizledikten sonra kuru tarafı ile de kurulayabilirsiniz. Ballı suyu 6 saatten uzun bırakmak risk teşkil edebilir.Sanırsam yorgun görünüyor ufacık bir ballı su takviyesi yapmayı deneyeceğim![]()
Benim sahip olduğum kraliçeler de tüpe aldıktan bir süre sonra bu hareketleri yaptıklarını gözlemledim. Şahsi olarak ortamı güvenli bulduğu için yumurtlamaya hazırlık olarak abdomen yumurtlama bölgesini temizlediğini düşünüyorum. Farklı sebepleri de olabilir tabi ki ama benim genel kanım bu yönde.Tabii dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım peki size de son sorum olsun; Kraliçe poposunu ağzına doğru götürüyor temizler gibi tam anlayamadım bunu sebebi nedir? Bilginiz dahilinde midir?
Bende gözlemleye başladım ort. 1 hafta filan rahatsız etmemeyi düşünüyorum sadece daha sağlıklı bir test tüpüne aktarmam gerekecek ondan sonra eğer yumurta gözlemler isem buradan da bilgi geçiyor olurum.Benim sahip olduğum kraliçeler de tüpe aldıktan bir süre sonra bu hareketleri yaptıklarını gözlemledim. Şahsi olarak ortamı güvenli bulduğu için yumurtlamaya hazırlık olarak abdomen yumurtlama bölgesini temizlediğini düşünüyorum. Farklı sebepleri de olabilir tabi ki ama benim genel kanım bu yönde.
Kraliçeyi 1 hafta rahatsız etmemek başlangıç sürecinde çok güzel bir tercih. Güncellemeleri bekliyoruzBende gözlemleye başladım ort. 1 hafta filan rahatsız etmemeyi düşünüyorum sadece daha sağlıklı bir test tüpüne aktarmam gerekecek ondan sonra eğer yumurta gözlemler isem buradan da bilgi geçiyor olurum.
Hangi ilde ve hangi hava koşullarında bulduğunuzu sorabilir miyim?
Camponotous tanaemyrmex alt cinsine ait bir kraliçe.