Merhaba arkadaşlar karıncaların tüpünün suyu biraz yeşilleşmiş değiştirmeli miyim?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende de aynı problem var. Lasius niger cinsi kolonim, inatla tüp değiştirmiyor. Kendi tüplerinde su bitmiş ve pamuk küflendiği halde hâlâ orada barınıyorlar.Değiştirmeniz iyi olacaktır.
Lasius stres olmayan bir tür. 1 ay bile sürebilir transfer. Hafif sallayın tüpü. Diğer tüpü karanlıkta bırakın kolniyi aydınlıkta bırakın hatta ışığı 1,5 karış kadar yaklaştırabilirsin. Ama ısıya dikkat et.Bende de aynı problem var. Lasius niger cinsi kolonim, inatla tüp değiştirmiyor. Kendi tüplerinde su bitmiş ve pamuk küflendiği halde hâlâ orada barınıyorlar.
hocam hepsini denedim hatta tüpü ters düz bile ettim denilebilir inatla yumurtaları küflü bölgeye geri taşıdı.Lasius stres olmayan bir tür. 1 ay bile sürebilir transfer. Hafif sallayın tüpü. Diğer tüpü karanlıkta bırakın kolniyi aydınlıkta bırakın hatta ışığı 1,5 karış kadar yaklaştırabilirsin. Ama ısıya dikkat et.
Hocam belki pamuk hala ıslatır. En son çare bir yere silkele. Kaç haftadır transfer olmuyorlar?hocam hepsini denedim hatta tüpü ters düz bile ettim denilebilir inatla yumurtaları küflü bölgeye geri taşıdı.
bana hediye geldi 1 aya yakındır bendelerdir belki.Hocam belki pamuk hala ıslatır. En son çare bir yere silkele. Kaç haftadır transfer olmuyorlar?
Hocam son çare koloniyi bir yere silkele yani yapacak bir şey yok. Ama sen yinede denemeyi gözden geçir benim dediğim yöntem aşırı tehlikeli.bana hediye geldi 1 aya yakındır bendelerdir belki.
aslında onuda denedimde söylemeye çekindim bir iki tane işçi orda kaldı kalanı yumurtalarla birlikte diğer tüpe düştü işçilerinde oraya gideceğini düşünürken kralice herseyi eski tüpe geri tasimaya basladi. bende bıraktım kendi hallerine.Hocam son çare koloniyi bir yere silkele yani yapacak bir şey yok. Ama sen yinede denemeyi gözden geçir benim dediğim yöntem aşırı tehlikeli.