Suyu degistirmeli miyim?

Yağızgulenc

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar karıncaların tüpünün suyu biraz yeşilleşmiş değiştirmeli miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Yumurta
Üye
Bende de aynı problem var. Lasius niger cinsi kolonim, inatla tüp değiştirmiyor. Kendi tüplerinde su bitmiş ve pamuk küflendiği halde hâlâ orada barınıyorlar.
Lasius stres olmayan bir tür. 1 ay bile sürebilir transfer. Hafif sallayın tüpü. Diğer tüpü karanlıkta bırakın kolniyi aydınlıkta bırakın hatta ışığı 1,5 karış kadar yaklaştırabilirsin. Ama ısıya dikkat et.

MorteL

Yumurta
Üye
Lasius stres olmayan bir tür. 1 ay bile sürebilir transfer. Hafif sallayın tüpü. Diğer tüpü karanlıkta bırakın kolniyi aydınlıkta bırakın hatta ışığı 1,5 karış kadar yaklaştırabilirsin. Ama ısıya dikkat et.
hocam hepsini denedim hatta tüpü ters düz bile ettim denilebilir inatla yumurtaları küflü bölgeye geri taşıdı.

pegasuZX

Yumurta
Üye
hocam hepsini denedim hatta tüpü ters düz bile ettim denilebilir inatla yumurtaları küflü bölgeye geri taşıdı.
Hocam belki pamuk hala ıslatır. En son çare bir yere silkele. Kaç haftadır transfer olmuyorlar?

MorteL

Yumurta
Üye
Hocam son çare koloniyi bir yere silkele yani yapacak bir şey yok. Ama sen yinede denemeyi gözden geçir benim dediğim yöntem aşırı tehlikeli.
aslında onuda denedimde söylemeye çekindim bir iki tane işçi orda kaldı kalanı yumurtalarla birlikte diğer tüpe düştü işçilerinde oraya gideceğini düşünürken kralice herseyi eski tüpe geri tasimaya basladi. bende bıraktım kendi hallerine.

waynhen

Pupa
Üye
Hocam bırak kendilerine bence.En iyisini kendileri bilir.Yine sen tabi ışıkta felan bırak ama zorlama.Rahatsız değiller demek ki yapacak bişey yok.
Sevgilerle ☺️