Hocam lepisiotalar yanlış hatırlamıyorsam ensest bir cins. Bir den fazla kraliçesi varsa bu kraliçeyi yanında bir kaç yumurta ve işçi ile birlikte alırsa koloni kurabilme ihtimalleri var mı? ( Yapılması için söylemiyorum, merak ettiğimden )Lepisiota kolonisi. Muhtemelen yuva değiştiriyorlardır. Bırakmanız iyi olmuş.
Hayır yok tek tiplepisiota’larda farklı işçi boyutları var mı? major?
Hayır hiç yoktu hepsi aynı boydulepisiota’larda farklı işçi boyutları var mı? major?
Başka bir kraliçe yoktu uzun süre gözlemledim.Hocam lepisiotalar yanlış hatırlamıyorsam ensest bir cins. Bir den fazla kraliçesi varsa bu kraliçeyi yanında bir kaç yumurta ve işçi ile birlikte alırsa koloni kurabilme ihtimalleri var mı? ( Yapılması için söylemiyorum, merak ettiğimden )
Lepisiota frauenfeldi aynı koloniden çiftleşebilir evet. Diğer bazı türler de yapar. Ancak bunu söylerken tüm cinsi aşırı genelleyemeyiz. Örneğin, Lepisiota nigra bazen çok eşlidir, genellikle normal ve büyük uçuşlarla tek eşlidir. Cins bazında konuşmamak gerekir. Bu arkadaşın attığı fotoğraflardan işçilerin renk tonu belli oluyor sadece, Lepisiota frauenfeldi komplekstendir belki. Eğer öyleyse çok sayıda kraliçe toplayarak koloni yapabilir. Az toplarsa belki başarısız olabilir. Bir arkadaşım en az 20 tane olmasını öneriyordu.Hocam lepisiotalar yanlış hatırlamıyorsam ensest bir cins. Bir den fazla kraliçesi varsa bu kraliçeyi yanında bir kaç yumurta ve işçi ile birlikte alırsa koloni kurabilme ihtimalleri var mı? ( Yapılması için söylemiyorum, merak ettiğimden )