Sürekli çıkmaya çalışıyorlar

Aymet

Nanitik
Üye
Elimde Messor türü kraliçe var ve yaklaşık 20-25 işçiye ulaştılar. Her baktığım seferde kapak pamuğunda tiftiklenmiş pamuk oluyor ve orada 2-3 işçi bulunuyor. Besleme yapmak için pamuğu açtığımda ise dışarı hücum ediyorlar. Bunun için ne yapmalıyım? Besleme yapamaz hale geldim.

anakin

Media
Üye
Hocam acıktıklarında yapıyorlar genelde bu hareketi, tohumları var mı ve kaç günde bir protein takviyesi yapıyorsunuz.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Elimde Messor türü kraliçe var ve yaklaşık 20-25 işçiye ulaştılar. Her baktığım seferde kapak pamuğunda tiftiklenmiş pamuk oluyor ve orada 2-3 işçi bulunuyor. Besleme yapmak için pamuğu açtığımda ise dışarı hücum ediyorlar. Bunun için ne yapmalıyım? Besleme yapamaz hale geldim.
Outworld bağlayın ve aç kalmadıklarına emin olun.

CLYENSE

Larva
Üye
2 günde 1 besleme yapmaya çalışıyorum ama bazen aksıyor. Sonra böyle yapıyorlar.
Outworld’ü mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hazırlayıp koloniye takın. Kaçışları önlemek için kenarlara vazelin ya da el kremi sürebilirsiniz. (Ben el kremi kullanıyorum, Camponotus’lar bu sayede çıkamıyor.)
Karma tohumlu kuş yemi ile bol miktarda tohum takviyesi yapın. Azar azar vermenize gerek yok; karıncalar tohumları kendileri depolayıp stoklayacaktır.
Ayrıca ara sıra protein takviyesi yapmayı da unutmayın. Bu ihtiyacı un kurtları ile karşılayabilirsiniz. Kurtları cansız olarak vermenizi tavsiye ederim hem daha güvenli hem de koloniyi strese sokmaz.

Aymet

Nanitik
Üye
Outworld’ü mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hazırlayıp koloniye takın. Kaçışları önlemek için kenarlara vazelin ya da el kremi sürebilirsiniz. (Ben el kremi kullanıyorum, Camponotus’lar bu sayede çıkamıyor.)
Karma tohumlu kuş yemi ile bol miktarda tohum takviyesi yapın. Azar azar vermenize gerek yok; karıncalar tohumları kendileri depolayıp stoklayacaktır.
Ayrıca ara sıra protein takviyesi yapmayı da unutmayın. Bu ihtiyacı un kurtları ile karşılayabilirsiniz. Kurtları cansız olarak vermenizi tavsiye ederim hem daha güvenli hem de koloniyi strese sokmaz.
Outworldu nerden temin edebilirim?

anakin

Media
Üye
Hocam eğer kendim uğraşmak istemiyorum derseniz, karınca sanatı, undergroundantworld, antistic sitelerinden temin edebilirsiniz.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Keşif amaçlı yapıyor olabilirler.

Bariyer olarak bebek pudrası ve zeytinyağı karışımını öneririm.

Ek olarak ant store turkey mağazasını da öneriyorum.

CLYENSE

Larva
Üye
Outworldu nerden temin edebilirim?
Benim yaptıgım şekilde yapmanızı Tavsiye ederim hem maliyesi az hemde kolay tedarik edilebilir (duvarlara bariyer şart El kremi !)

517589459_680754821791236_195303768917227986_n.jpg

GAR

Larva
Üye
Benim yaptıgım şekilde yapmanızı Tavsiye ederim hem maliyesi az hemde kolay tedarik edilebilir (duvarlara bariyer şart El kremi !)

517589459_680754821791236_195303768917227986_n.jpg
Bu şekilde cidden çok basit ve ucuz ayrıca bir akvaryumcudan biraz silis kum alıp kabın alt kısmını kumla kaplarsaniz bide şekerli sulu pamuğu pet şişe kapağının içine koyup onunda altına peçete koyarsanız çok temiz olur

Aymet

Nanitik
Üye
Bu şekilde cidden çok basit ve ucuz ayrıca bir akvaryumcudan biraz silis kum alıp kabın alt kısmını kumla kaplarsaniz bide şekerli sulu pamuğu pet şişe kapağının içine koyup onunda altına peçete koyarsanız çok temiz olur
Ucuz ve basit ama daha profesyonel olsun istiyorum.

• Beğendim
Tepkiler: GAR

CLYENSE

Larva
Üye
Kesinlikle silis kumu alıcağım çok iyi hatırlatınız bende 1-2 şey eksik o ne diyordum Çok teşekkürler hatırlatığınız İÇİN :D

• Beğendim
Tepkiler: GAR

anakin

Media
Üye
Hocam kum bence cataglyphis beslemiyorsanız tamamen gereksiz bence. Dekore etmek istiyorsanız alçı kullanmanız ideal. Ayrıca bariyer olarak el kremi yerine zeytinyağını kıvam alana kadar bebek pudrasıyla karıştırıp kullanmanız en iyisi.