Süper Major

EArslan

Minör
Üye
Türkiye' de hangi cinslerde süper major üretimi görülür?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
süper majordan kastınız nedir ciddi anlamda büyük sağlam majorlar mı

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Süper major değil de süper askerleri biliyorum ben,eğer kastınız bundan ibaretse

EArslan

Minör
Üye
carebara_diversa_1.jpg
Örneğin; Bu resimdeki karıncaların cinsi carebara. En küçük olanlar normal işçi, soldaki kafası işçilere göre büyük olan asker, büyük olan süper major, en üstteki ise kraliçe.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pheidole türlerinde var diye biliyorum. Türkiye'de ki carebara türlerinde daha asker fotoğrafı bile bulunmamakta. 1000 den fazla türü olan pheidole cinsi içinde sadece 8 türde bu durum var. Diğer türlerinde genlerinde var bu durum yine de. Atalarından kalma bir durum hatta bu. İncelemek isterseniz makale bırakıyorum;

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus, Messor, Carebara, Pheidole ve Cataglyphis bildiklerim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus, Messor, Carebara, Pheidole ve Cataglyphis bildiklerim.
Normal majörlerden bahsetmemiş hocam arkadaş. Ayrıca Carebara oertzeni ve C.oertzeni aeolia türü için fotoğrafları bulunmamakta

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Normal majörlerden bahsetmemiş hocam arkadaş. Ayrıca Carebara oertzeni ve C.oertzeni aeolia türü için fotoğrafları bulunmamakta
Camponotus ve Messor için Süper Major bulunmaktadır hocam. Diğerleri için tam emin değilim çünkü Süper Major olarak nitelendirdiğimiz şeyin boyutunu tam bilmiyorum.

Messor:
mest0001-2.jpg
Camponotus:
5eYpPoh.jpg

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ayrıca ilgili konuya göz atınız:

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Ayrıca ilgili konuya göz atınız:

pheidole türlerinde ciddi anlamda büyük askerler oluyor onları kastetmiş olabilirler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Camponotus ve Messor için Süper Major bulunmaktadır hocam. Diğerleri için tam emin değilim çünkü Süper Major olarak nitelendirdiğimiz şeyin boyutunu tam bilmiyorum
Peki bu cinslerin süper majör üretimine sahip olduğuna dayalı bir makale veya araştırma var mı hocam? Attığınız görseldeki messorlar normal majör benim bildiğim. Camponotuslarda normal majörler gördüğüm kadarıyla
1658686840439.png
Minor Major - Camponotus pennsylvanicus - BugGuide.Net

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki bu cinslerin süper majör üretimine sahip olduğuna dayalı bir makale veya araştırma var mı hocam? Attığınız görseldeki messorlar normal majör benim bildiğim. Camponotuslarda normal majörler gördüğüm kadarıyla
Ekli dosyayı görüntüle 14201
Minor Major - Camponotus pennsylvanicus - BugGuide.Net
Süper major dediğimiz zaman aslında diğer majörlere göre daha büyük majörler geliyor aklımıza. Messorların ve Camponotusların bir bilimsel çalışmaya dayalı süper major üretmediklerini bilmiyordum. Çünkü bahsettiğimiz Süper Majör aslında majörün diğer majörlere göre çok büyük ve neredeyse kraliçe ile aynı boyda olması değilmiş. Çünkü diğer majörlerle kıyasladığımız zaman büyükler daha iri durduğunda ona yeni bir isim takma ihtiyacı duyduk galiba. Meğer bahsettiğimiz Süper Majör ifadesi başka bir şey için kullanılıyor. Büyük majör demek daha doğru sanırım. Kusura bakmayın yanlış bilgi verdiysem.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yok estağfurullah hocam. Ben sadece bu durumun ve çalışmanın, sadece pheidole cinsi üstündeki çalışmadan ibaret olduğunu söyledim. Majörde değil ''Süper asker'' olarak geçiyor pheidole cinsi için. Messor,camponotus ve cataglyphis için büyük majör dersek daha doğru olabilir diye düşünüyorum. Ek olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Keyifli hobiler dilerim:)

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yok estağfurullah hocam. Ben sadece bu durumun ve çalışmanın, sadece pheidole cinsi üstündeki çalışmadan ibaret olduğunu söyledim. Majörde değil ''Süper asker'' olarak geçiyor pheidole cinsi için. Messor,camponotus ve cataglyphis için büyük majör dersek daha doğru olabilir diye düşünüyorum. Ek olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Keyifli hobiler dilerim:)
Ben teşekkür ederim inceliğiniz için. :)