Evet, onu kastettim.Süper major değil de süper askerleri biliyorum ben,eğer kastınız bundan ibaretse
pheidole var süper askeri olan öyle biliyorumEvet, onu kastettim.
Normal majörlerden bahsetmemiş hocam arkadaş. Ayrıca Carebara oertzeni ve C.oertzeni aeolia türü için fotoğrafları bulunmamaktaCamponotus, Messor, Carebara, Pheidole ve Cataglyphis bildiklerim.
Camponotus ve Messor için Süper Major bulunmaktadır hocam. Diğerleri için tam emin değilim çünkü Süper Major olarak nitelendirdiğimiz şeyin boyutunu tam bilmiyorum.Normal majörlerden bahsetmemiş hocam arkadaş. Ayrıca Carebara oertzeni ve C.oertzeni aeolia türü için fotoğrafları bulunmamakta
pheidole türlerinde ciddi anlamda büyük askerler oluyor onları kastetmiş olabilirlerAyrıca ilgili konuya göz atınız:
Majör İşçiler
Majör İşçi Nedir? Majörler işçiler, minör işçilere göre daha gelişmiş, yapılı polimorfik canlılardır. Polimorfik: İki veya daha fazla farklı fenotipin-dış görünüşün- aynı tür popülasyonunda bulunmasıdır. Majör İşçilere Neden İhtiyaç Duyulur? Majör işçiler, daha yapılı, güçlü ve büyük...karincaciftligim.com
Peki bu cinslerin süper majör üretimine sahip olduğuna dayalı bir makale veya araştırma var mı hocam? Attığınız görseldeki messorlar normal majör benim bildiğim. Camponotuslarda normal majörler gördüğüm kadarıylaCamponotus ve Messor için Süper Major bulunmaktadır hocam. Diğerleri için tam emin değilim çünkü Süper Major olarak nitelendirdiğimiz şeyin boyutunu tam bilmiyorum
Süper major dediğimiz zaman aslında diğer majörlere göre daha büyük majörler geliyor aklımıza. Messorların ve Camponotusların bir bilimsel çalışmaya dayalı süper major üretmediklerini bilmiyordum. Çünkü bahsettiğimiz Süper Majör aslında majörün diğer majörlere göre çok büyük ve neredeyse kraliçe ile aynı boyda olması değilmiş. Çünkü diğer majörlerle kıyasladığımız zaman büyükler daha iri durduğunda ona yeni bir isim takma ihtiyacı duyduk galiba. Meğer bahsettiğimiz Süper Majör ifadesi başka bir şey için kullanılıyor. Büyük majör demek daha doğru sanırım. Kusura bakmayın yanlış bilgi verdiysem.Peki bu cinslerin süper majör üretimine sahip olduğuna dayalı bir makale veya araştırma var mı hocam? Attığınız görseldeki messorlar normal majör benim bildiğim. Camponotuslarda normal majörler gördüğüm kadarıyla
Ekli dosyayı görüntüle 14201
Ben teşekkür ederim inceliğiniz için.Yok estağfurullah hocam. Ben sadece bu durumun ve çalışmanın, sadece pheidole cinsi üstündeki çalışmadan ibaret olduğunu söyledim. Majörde değil ''Süper asker'' olarak geçiyor pheidole cinsi için. Messor,camponotus ve cataglyphis için büyük majör dersek daha doğru olabilir diye düşünüyorum. Ek olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Keyifli hobiler dilerim