Suda boğulurlar mı?

Relax

Yumurta
Üye
12 saatten fazla zaman geçti ama bir tane bile yumurta taşımadı. Su yoğunlaşması da arttı. Fotoğrafları attım ama kendi haline mi bırakmalı mıyım, yoksa manuel transfer yöntemine mi başlamalıyım? Son çare olarak bunu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_9176.jpeg
    IMG_9176.jpeg
    71.2 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_9175.jpeg
    IMG_9175.jpeg
    80.7 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_9174.jpeg
    IMG_9174.jpeg
    82.4 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_9173.jpeg
    IMG_9173.jpeg
    77.5 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_9172.jpeg
    IMG_9172.jpeg
    77.6 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_9171.jpeg
    IMG_9171.jpeg
    66.8 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_9170.jpeg
    IMG_9170.jpeg
    80.9 KB · Görüntüleme: 36

WradSX

Pupa
Üye
Manuel transfer yapmalısın hocam. Çok iyi durmuyor, kraliçe su içerken iyice patlarsa muhtemelen iyi şeyler olmaz.

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam aşırı su var derhal geçir manuel olarak.Zaten yumurtaların yaşayacağını sanmıyorum.Sakın ani ve büyük titreşimler yapmayın kraliçeyi alana kadar.

Relax

Yumurta
Üye
Hocam aşırı su var derhal geçir manuel olarak.Zaten yumurtaların yaşayacağını sanmıyorum.Sakın ani ve büyük titreşimler yapmayın kraliçeyi alana kadar.
Neden yaşamaz sizce? Şuan eğim verdim sudan yukarı topladı hepsini

Ekli dosyalar

• IMG_9181.jpeg
    IMG_9181.jpeg
    92.8 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_9180.jpeg
    IMG_9180.jpeg
    83.5 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_9179.jpeg
    IMG_9179.jpeg
    64.7 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_9178.jpeg
    IMG_9178.jpeg
    64.3 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_9177.jpeg
    IMG_9177.jpeg
    60.4 KB · Görüntüleme: 24

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Larvalar canlıdır ve kesinlikle neme yapışık şekilde durmamalıdırlar. Zaten sadece karıncalar olsa bile tüpün içi kuru olması gerekir, yoksa strese girerler ve suya yapışıp ölürler.

Relax

Yumurta
Üye
Manuel yaptım önce kraliçeyi başka tüpe aldım sonrasında teker teker larvaları aldım ama çok sudalardı uğraştırdı baya sonrada kraliçeyi tüpe ekledim ilgileniyo şuanda kayıp vermedim gibi gözüküyo

Hocam küçük bir parça peçeteyi kopart cımbızla peçeteyi suya dokundur o baya bi suyu çeker yumurtaları kurtarma ihtimalin artar.
Kulak çöpüyle yaptım kısa geldi ucunu kesip çöp şişle uzatıp suyunu emdim😅

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Normal de üç beş saatte ölmezler, yuttukları sıvıyı daha sonra kusarlar ve kraliçe de bunu temizler. Ama 12 saat gerçekten uzun bir süre, ben zarar gördüklerini veya öldüklerini düşünmüyorum ama yine de belli olmaz, şansınıza kalmış.

Relax

Yumurta
Üye
Normal de üç beş saatte ölmezler, yuttukları sıvıyı daha sonra kusarlar ve kraliçe de bunu temizler. Ama 12 saat gerçekten uzun bir süre, ben zarar gördüklerini veya öldüklerini düşünmüyorum ama yine de belli olmaz, şansınıza kalmış.
Teşekkür ederim bilgi için ama ben bu bilgilere nerden ulaşabilirim sayfalar mı yoksa tecrübe mi?

Black07

Yumurta
Üye
Hocam su basma olayını bende yaşadım. Benim larvalarda suya gömülmüştü çok bir şey olucağını sanmıyorum şuan ki durumları bu.

Ekli dosyalar

• IMG_4476.jpeg
    IMG_4476.jpeg
    50.8 KB · Görüntüleme: 26

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Teşekkür ederim bilgi için ama ben bu bilgilere nerden ulaşabilirim sayfalar mı yoksa tecrübe mi?
Şahsi olarak devamlı araştırma yapıyorum, bunu emek vererek yapıyorum bir şeyler bulmaya çalışıyorum devamlı. Okuduğum kaynakları websiteleri kayıt etmiş olsaydım yardımcı olurdum size.

Türkçe kaynaklar çok yetersiz, ben her zaman yabancı dilde ki makaleleri translate edip okuyorum, daha sonra test edebildiklerimi test ediyorum. Siz de bu tarz adımları takip edebilirsiniz, rica ederim.

Relax

Yumurta
Üye
Şahsi olarak devamlı araştırma yapıyorum, bunu emek vererek yapıyorum bir şeyler bulmaya çalışıyorum devamlı. Okuduğum kaynakları websiteleri kayıt etmiş olsaydım yardımcı olurdum size.

Türkçe kaynaklar çok yetersiz, ben her zaman yabancı dilde ki makaleleri translate edip okuyorum, daha sonra test edebildiklerimi test ediyorum. Siz de bu tarz adımları takip edebilirsiniz, rica ederim.
Peki bu su akma olayı acaba ısıtıcı ped konumlandırmamdan dolayı olabilir mi
Strafor kutunun sol dışına kurdeleyle sabitledim ısıtıcı pedi yan üst taraflarında karşılıklı iki delik var tüpleri uzunlamasına koydum ki mesafe arttıkça derece artsın insiyatifleri olsun ama tüpün ağzı ısıtıcı pede doğru mu olmalı yoksa ters tarafa doğru mu?

Ekli dosyalar

• IMG_9189.jpeg
    IMG_9189.jpeg
    41.7 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_9190.jpeg
    IMG_9190.jpeg
    38.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_9191.jpeg
    IMG_9191.jpeg
    35.4 KB · Görüntüleme: 12

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Strafor kutunun sol dışına kurdeleyle sabitledim ısıtıcı pedi yan üst taraflarında karşılıklı iki delik var tüpleri uzunlamasına koydum ki mesafe arttıkça derece artsın insiyatifleri olsun ama tüpün ağzı ısıtıcı pede doğru mu olmalı yoksa ters tarafa doğru mu?
Isıtıcı pedin sudan uzak olması daha sağlıklı eğer suya yakın olursa su çok çabuk buharlaşır ve nem dengesi bozulur.

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Bu şekilde durursa pek seçim şansları yok. Pedleri tüplerin çıkış kısmına doğru koyun. Hem ısıdan kaynaklı yoğuşma olmayacak ve içerisi kuru kalacak, hem de onlara insiyatif bırakıp seçim hakkı vermiş olacaksınız.

Onlar uygun sıcaklık noktalarını tespit edip yumurtaları o noktada konumlandırır. Tüpün çıkış kısmına doğru getirirlerse yumurtaları, yeterli ısı yoktur ve kraliçe doğru ısı noktasına yumurtaları bırakmış demektir. Su kısmından ayrılmıyorsa yeterli ısı vardır.

Kısaca şuan ki gibi tüpün tamamını değil, sadece çıkış kısmını ısıtacak şekilde ayarlayın. Onlar gerekli müdahaleyi yapacaktır.

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Bir sorunuzu atlamışım, suyun ortaya çıkma sebebi birden fazla olabilir. Su pamuğunu yeterince sıkı yapmamak veya pedlerin su deposu kısmına çok yakın durmasıyla devamlı yoğuşmanın zamanla su birikintisine dönüşmesi vs. Her halükarda pedleri su kısmından uzak bir noktaya koymanız gerekli.

Relax

Yumurta
Üye
Bu şekilde durursa pek seçim şansları yok. Pedleri tüplerin çıkış kısmına doğru koyun. Hem ısıdan kaynaklı yoğuşma olmayacak ve içerisi kuru kalacak, hem de onlara insiyatif bırakıp seçim hakkı vermiş olacaksınız.

Onlar uygun sıcaklık noktalarını tespit edip yumurtaları o noktada konumlandırır. Tüpün çıkış kısmına doğru getirirlerse yumurtaları, yeterli ısı yoktur ve kraliçe doğru ısı noktasına yumurtaları bırakmış demektir. Su kısmından ayrılmıyorsa yeterli ısı vardır.

Kısaca şuan ki gibi tüpün tamamını değil, sadece çıkış kısmını ısıtacak şekilde ayarlayın. Onlar gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Fotoğrafta dediğiniz gibi konumlandırdım eskiden tam tersiydi aklıma geldi düzeltip öyle fotoğraf attım ama yardımcı olduğunuz için teşekkürler 🙏