Sual

Karantos

Yumurta
Üye
Selamün Aleyküm arkadaşlar bundan 2-3 hafta önce bir göletin yakınında yerin altında karınca kolonisi buldum.İçine bakıyordum sonra karıncaya benzer bir örümcek gördüm(öyle sandım) internette araştırma yapınca Eciton Buchelli türünün kraliçe karıncası olduğunu gördüm.Bu türü biraz araştırnca yağmacı bir tür olduğunu buldum.Başka karıncaların yuvalarına saldıran bir tür olduğunu gördüm.Şaşırdığım şey şu idi bu türe ülkemizde (bildiğim kadarıyla)yok.Sizce bu tür burada nasıl var olabilir?

Ekli dosyalar

• Eciton_burchellii_army_ants.jpg
    Eciton_burchellii_army_ants.jpg
    98.3 KB · Görüntüleme: 44

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Güney veya Orta Amerika’da mı yaşıyorsunuz 😲

Nazdravia

Nanitik
Üye
Selamün Aleyküm arkadaşlar bundan 2-3 hafta önce bir göletin yakınında yerin altında karınca kolonisi buldum.İçine bakıyordum sonra karıncaya benzer bir örümcek gördüm(öyle sandım) internette araştırma yapınca Eciton Buchelli türünün kraliçe karıncası olduğunu gördüm.Bu türü biraz araştırnca yağmacı bir tür olduğunu buldum.Başka karıncaların yuvalarına saldıran bir tür olduğunu gördüm.Şaşırdığım şey şu idi bu türe ülkemizde (bildiğim kadarıyla)yok.Sizce bu tür burada nasıl var olabilir?
Fotoğrafladınız mı?

Karantos

Yumurta
Üye

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Bu tür olduğuna nereden, nasıl bu kadar emin oldun dostum? Fotoğraf çekersen durum anlaşılır. Söz konusu tür bırakın çevre ülkelerde olmayı, çevremizdeki üç kıtada dahi bulunmuyor. Gördüğünün büyüklüğünden dolayı bir cataglyphis işçisi olduğunu düşünüyorum.

Karantos

Yumurta
Üye
Bu tür olduğuna nereden, nasıl bu kadar emin oldun dostum? Fotoğraf çekersen durum anlaşılır. Söz konusu tür bırakın çevre ülkelerde olmayı, çevremizdeki üç kıtada dahi bulunmuyor. Gördüğünün büyüklüğünden dolayı bir cataglyphis işçisi olduğunu düşünüyorum.
Peki cataglyphis ler başka bir karınca yuvasını yağmalarlar mı ?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Haklısın.Belkide cataglyphis olabilir.Peki bu iklime ait olmayan herhangi bir karınca bulunduğu ortama uyum sağlayabilir mi ?

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Düşük bir ihtimal gemi yoluyla gelmiş olabilir ancak ben de @drusus gibi cataglyphis işçisi gördüğünü düşünüyorum.

Peki cataglyphis ler başka bir karınca yuvasını yağmalarlar mı ?
Cataglyphisler oldukça agresif karıncalardır. Başka kolonilere saldırabilirler.

Karantos

Yumurta
Üye
Düşük bir ihtimal gemi yoluyla gelmiş olabilir ancak ben de @drusus gibi cataglyphis işçisi gördüğünü düşünüyorum.

Cataglyphisler oldukça agresif karıncalardır. Başka kolonilere saldırabilirler.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Bir daha yolum o gölete düşerse kesin fotoğraf çekeceğim inşaALLAH.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
İhtimal bile yok Eciton olmasının. Öyle gelmiştir şöyle gelmiştir imkansız.