Su Mercimeği

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
karides tankıma su mercimeği eklemeyi planlıyorum fakat ışığı engelller mi ?

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Evet bir süre sonra bütün akvaryum yüzeyini kaplıyor ama çoğaldıkça alıp atabilirsin, ben atmak yerine karides yemi yapmayı deneyeceğim için çoğaldıkça boş bir akvaryuma atıyorum.Sürekli camlara yapışıp belli bir süre sonra kuruyunca temizlemesinin zor olmasıda ayrı zorluyor. Ayrıca eğer akvaryumunda mosslar ya da toplu şekilde ekilmiş gür bitkiler varsa aralarına sıkışıyor ve ister istemez görüntüyü bozuyor. Bence mercimek yerine Frogbit,Salvinia Natans ya da pistia gibi su üstü bitkilerini tercih etmen daha iyi olur.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Lütfen beni yanlış anlamayın, forumda biraz fazla konu açıyorsunuz. Forumda sadece anlık bilgilendirme olmaz, Forum kapanana kadar bu mesajlar burada kalacak ve belki 10 belki 15 yıl sonra dahi birileri bu mesajları okuyacak. Anlayacağınız çok fazla ve gereksiz konu olduğu zaman insanlar aradıklarını bulmakta zorlanacaklar. Evet forum şu an pek aktif olmayabilir ama ilerisini bilemeyiz. Örneğin ben hala akvaryum.com'da 2007-2008 yılında atılan mesajları okuyorum, bilgi ediniyorum. Bunun yüzünden ne kadar az ve öz konu olursa o kadar iyidir. Takıldığınız çoğu şeyi ufak bir araştırma yaparak bulabilirsiniz. Eğer araştırma yaptınız ve hala bulamadıysanız o zaman sorabilirsiniz. Aynı şekilde hastalık gibi acil olan konuları da direkt sorabilirsiniz. Unutmayın araştırarak konu açtığınızdan çok daha fazla bilgi edinirsiniz. :)

Benkimim

Yumurta
Üye
Hiç bulaşma yada illa istiyorum diyorsan su üstünde durabilen daire yada kare şeklinde plastikler var serum borusuda olur onun içinde yap su mercimeği pişmanlıktır :D pistia daha iyi

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hiç bulaşma yada illa istiyorum diyorsan su üstünde durabilen daire yada kare şeklinde plastikler var serum borusuda olur onun içinde yap su mercimeği pişmanlıktır :D pistia daha iyi
Katılıyorum vallaha akvaryumda su üstü bitkisi yaşamıyor diye mercimek ekliyeyim dedim. Şu an 1 haftadır uğraşıyorum hala tükenmediler bir yerlerden çıkıyorlar.