Su Kaplumbağası sahiplendirme

BRKbrk

Yumurta
Üye
Merhaba, 9 senedir benimle birlikte olan Yellow Bellied Su Kaplumbağamı sahiplendirmek istiyorum. Mesai saatleri esnek olan ve yoğun bir iş olan sinema sektöründe çalışıyorum ve Freddie'ye ihtiyacı olan bakımı sağlayamıyorum. Yoğun çalışma hayatından ötürü bu duruma geldim ve bu beniz üzüyor. Cüce bir tür. 9 senedir benle beraber olmasına rağmen hala avuç içi büyüklüğünde. İlgilenen olur mu? İstanbul'da yaşıyorum ilgilenenler mesaj atarsa çok sevinirim.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Yellow bellied slider (Trachemys scripta scripta) cüce bir tür değil normalde. Avuç içi göreceli bir kavram fakat çok ufak bir tür sayılmazlar. Her ne olursa olsun, bakamayacağınızı fark edip sahiplendirmeye çalışmanızı takdir ediyorum. Bunun yerine doğaya bırakmadığınız için özellikle teşekkür etmek istiyorum.

BRKbrk

Yumurta
Üye
Merhaba evet cüce bir tür olmadığını biliyorum fakat 9 sene boyunca benimle birlikte olmasına rağmen yaklaşık 10 cm çaplarında kalması şaşırttı beni. Bilgi eksikliğim de vardır elbet. Güzel mesajınız için ben teşekkür ederim. Doğaya salmak ölüme terk etmekle eş değer olacaktır. Umarım daha konforlu olabileceği bir yuva bulur.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Eğer uygun boyutlu bir akvaryumda değil de ufak plastik kaplarda bakılıyorlarsa kaplumbağaların büyümelerinde aksaklıklar olabiliyor. Buna benzer bir durumdan ötürü olabilir. Bu arada bir canlıyı doğaya salmak ölümden çok daha kötü bir şey.