Sana kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için tecrübelerimi paylaşayım.
Öncelikle bu kaplumbağalar amfibik canlılardır. Soğukkanlı olduklarından dolayı gün içinde güneşlenmeye ihtiyaçları vardır. Güneşlenme alanını kara alanına yapmalısınız. Burada mutlaka UVB lambası ve ısı lambası gereklidir.(Kara alanı ortalama sıcaklığı 32 derece) Kara alanı dışında tüm ekipmanlar suyun içerisinde olacak. Çok pis oldukları için iç ve dış filtre çok önemli. Ben iki iç bir dış filtre kullanıyorum. Bir kırmızı yanaklı için minimum 100 litrelik bir setup kurmanız gerek. Su yükseliği kesinlikle boylarından büyük olmalıdır. Bu canlıların kas gelişimi için rahatça yüzmeleri çok önemli. Su ısısı ortalama 28 derece olmalıdır. Kışın bir iki derecelik düşüşler sıkıntı yaratmayacaktır. Haftalık su değişimi yapmalısınız. Ayrıca net bir bilgim olmasa da virüs içerdikleri için dokunulmaması gerekiyor. Bu yüzden de beslenmesi yasak olabilir. Çok obur ve çok saldırgandırlar. Akvaryuma atacağınız tüm canlılara saldırabilirler, eliniz dahil. Ben beslerken un kurdu, kaplumbağa yemi ve vitaminler kullanıyorum. Genelde havalar soğuk olduğunda un kurdu ağırlıklı besliyorum.
Eğer bu gereksinimleri sağlayamayacaksan sahiplenmemeni öneririm.
Örnek setup;