Su kaplumbağası akvaryum

BerkayKÇ

Yumurta
Üye
Merhabalar! Ben su kaplumbağası sahipkenmek istiyorum.
-Akvaryum nasıl olmalı?
-Hangi malzemeler olmalı?
-Ne büyüklükte olmalı?
-Hangi ürünleri tercih etmeliyim?
Genel olarak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

ashira

Yumurta
Üye
Merhabalar! Ben su kaplumbağası sahipkenmek istiyorum.
-Akvaryum nasıl olmalı?
-Hangi malzemeler olmalı?
-Ne büyüklükte olmalı?
-Hangi ürünleri tercih etmeliyim?
Genel olarak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Merhaba 7 ay su kaplumbağası baktım.ilk olarak normal boyutta bir akvaryum başlangıç için yeterli ancak kaplumbağalar soğuk kanlı canlılar oldukları için güneşlenmeleri için çıkacakları bir yerin olması lazım. Akvaryumu çok çabuk pisletiyorlar düzenli olarak su değişimi ve temizliğini yapman lazım. Kaplumbağanın da üstünü dış fırçası ile temizlemen gerekir. Akvaryumun suyunu değiştirmeden önce yeni suyu odana koy kaplumbağa suyun derecesi değişince hasta olmasın. Petshoplardan vitamin ve yemlerini temin edebilirsin

BerkayKÇ

Yumurta
Üye
Merhaba 7 ay su kaplumbağası baktım.ilk olarak normal boyutta bir akvaryum başlangıç için yeterli ancak kaplumbağalar soğuk kanlı canlılar oldukları için güneşlenmeleri için çıkacakları bir yerin olması lazım. Akvaryumu çok çabuk pisletiyorlar düzenli olarak su değişimi ve temizliğini yapman lazım. Kaplumbağanın da üstünü dış fırçası ile temizlemen gerekir. Akvaryumun suyunu değiştirmeden önce yeni suyu odana koy kaplumbağa suyun derecesi değişince hasta olmasın. Petshoplardan vitamin ve yemlerini temin edebilirsin
Peki filtre, ısıtıcı, hava motoru gibi şeyler gerekli mi

ashira

Yumurta
Üye
Peki filtre, ısıtıcı, hava motoru gibi şeyler gerekli mi
Ben kullanmadım ihtiyaçları yok bence zaten yavru olduğu için ortalama küçük bı akvaryum yeter düzenli olarak temizlersen sorun olmaz zaten bataklık hayvanları bunlar odan sıcaksa ısıtıcı ya da gerek yok. Suda sadece yem yemek için duruyorlar genelde güneş de yatıyorlar

BerkayKÇ

Yumurta
Üye
Ben kullanmadım ihtiyaçları yok bence zaten yavru olduğu için ortalama küçük bı akvaryum yeter düzenli olarak temizlersen sorun olmaz zaten bataklık hayvanları bunlar odan sıcaksa ısıtıcı ya da gerek yok. Suda sadece yem yemek için duruyorlar genelde güneş de yatıyorlar
Temizlik için işimi kolaylaştıracak bir şey varmı

Dextrous

Yumurta
Üye
Sana kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için tecrübelerimi paylaşayım.

Öncelikle bu kaplumbağalar amfibik canlılardır. Soğukkanlı olduklarından dolayı gün içinde güneşlenmeye ihtiyaçları vardır. Güneşlenme alanını kara alanına yapmalısınız. Burada mutlaka UVB lambası ve ısı lambası gereklidir.(Kara alanı ortalama sıcaklığı 32 derece) Kara alanı dışında tüm ekipmanlar suyun içerisinde olacak. Çok pis oldukları için iç ve dış filtre çok önemli. Ben iki iç bir dış filtre kullanıyorum. Bir kırmızı yanaklı için minimum 100 litrelik bir setup kurmanız gerek. Su yükseliği kesinlikle boylarından büyük olmalıdır. Bu canlıların kas gelişimi için rahatça yüzmeleri çok önemli. Su ısısı ortalama 28 derece olmalıdır. Kışın bir iki derecelik düşüşler sıkıntı yaratmayacaktır. Haftalık su değişimi yapmalısınız. Ayrıca net bir bilgim olmasa da virüs içerdikleri için dokunulmaması gerekiyor. Bu yüzden de beslenmesi yasak olabilir. Çok obur ve çok saldırgandırlar. Akvaryuma atacağınız tüm canlılara saldırabilirler, eliniz dahil. Ben beslerken un kurdu, kaplumbağa yemi ve vitaminler kullanıyorum. Genelde havalar soğuk olduğunda un kurdu ağırlıklı besliyorum.

Eğer bu gereksinimleri sağlayamayacaksan sahiplenmemeni öneririm.

Örnek setup;
IMG_3822.jpeg

Son düzenleme: