Stresli Tür Myrmica

Misshuppi

Larva
Üye
Arkadaşlar, Myrmica kraliçeleri sabit durmakta. Genellikle bulalı 2-3 gün oluyor. Herhangi bir yumurtlama eğilimi göstermediler. Daha önce beslemediğim için soruyorum, pek bir kaynakta da bulamadım.

Sorum şu besleyen arkadaşlara:
Öncelikle ne kadar sürede yumurta yapıyor?
Bu hareketsizliklerin sebebi alışma süreci, stres mi? Eğer stresse bağlıysa ortalama bu stresi kaç günde atlatır?

FurkanYY

Larva
Üye
Eğer şanslıysanız 1 hafta içinde yumurta alırsınız yada kış uykusundan sonra yumurtlar yani tam bir netlik söz konusu değil. Ancak bu süreçte sürekli besleme yapmanız gerekiyor. Verdiğiniz besinle ilgileniyorsa hareketsizliği bir problem yaratmaz, bulunduğu ortama yakında alışır.

Misshuppi

Larva
Üye
Eğer şanslıysanız 1 hafta içinde yumurta alırsınız yada kış uykusundan sonra yumurtlar yani tam bir netlik söz konusu değil. Ancak bu süreçte sürekli besleme yapmanız gerekiyor. Verdiğiniz besinle ilgileniyorsa hareketsizliği bir problem yaratmaz, bulunduğu ortama yakında alışır.
Şekerli suyla ilgilendiler sadece un kurdu verdim ilgilenmediler

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hareketsizliğin en muhtemel sebeplerinden bir tanesi kışın yaklaşması. Canlıyı iyice besleyin ve kışa hazırlayın. Myrmica görece diğer cinslere nazaran iyi çalışılmış bir cins ve hibernasyonu ile ilgili daha fazla şey biliyoruz.

Misshuppi

Larva
Üye
Hareketsizliğin en muhtemel sebeplerinden bir tanesi kışın yaklaşması. Canlıyı iyice besleyin ve kışa hazırlayın. Myrmica görece diğer cinslere nazaran iyi çalışılmış bir cins ve hibernasyonu ile ilgili daha fazla şey biliyoruz.
Teşekkürler hocam yani bu demek oluyor ki bu canlı kendini kış uykusuna yatmaya planladı ve şuanda yumurtlamaz

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye