Sp. Ne demek?

SasuKe1

Larva
Üye
İnsanlar cinsin yanına sp. yazıyor, örneğin Messor sp. diye. İnternette araştırmaya çalıştım ancak bir şey bulamadım. Bu işlere yeni başladım, bunun anlamı nedir acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Replete
Üye
Tür tespiti yapılamadığı anlamına gelir. Yani cinsi messor ama türü ne bilinmiyorsa, o zaman Sp. Yazarız.

akvaryumhane

Replete
Üye
Açılımı Species'tir. Messor(structor) sp. İse dediğiniz gibi kesin değil, bir tahmindir. Zaten bu hobide eğer çok ileri düzeyde yapıp mirmrkolog veya başka karınca işleri ile uğraşmayacaksanız türün önemide yok aslında. İyi hobiler.

SasuKe1

Larva
Üye
Açılımı Species'tir. Messor(structor) sp. İse dediğiniz gibi kesin değil, bir tahmindir. Zaten bu hobide eğer çok ileri düzeyde yapıp mirmrkolog veya başka karınca işleri ile uğraşmayacaksanız türün önemide yok aslında. İyi hobiler.
Anladım sağolun, ancak ben aynı cins farklı türlerin araştırmasını yaptığımda cinsi aynı olup türü farklı olan ve birinin sayısı 2000 diğerinin 2.5m olduğunu gördüm. Örnek olarak Lasius fuliginosus ve Lasius niger'e bakmıştım ben çünkü lasuis kraliçem var ancak bu iki türün arasinda büyük farklar var gibi. Türlerin bir işime yaramadığına emin misiniz?

creal

Media
Üye
Sp.nin açılımı nedir peki?
Bir de Messor (structor) sp. diye mesajlar da gördüm onlar da kesin değil diye midir?
Aslında burada yanlış anlamda kullanılmış olunuyor. Genelde böyle tahmin cümlelerinde cf. yani "confer" kelimesi kullanılıyor. Bu kelime, şu türe benzettiğimizi ama bilimsel olarak kanıtlayamadığımız anlamına geliyor. Ama bu kesin olarak bu tür anlamına gelmiyor.