Sorun Olur mu?

MJR2

Yumurta
Üye
Karıncalarımın tüpünü mavi asetat ile coverladım sorun olur mu?

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
kırmızının da mavinin de işe yaradığını gösteren bir sey yok. en iyisi tam mat kullanın. gözlemlemeden yapamam diyorsanız maviden de yapabilirsiniz boş da bırakabilirsiniz bir süre sonra alışıyorlar ışığa ama transferde bol zahmet çıkartır.

PantMan

Yumurta
Üye
Karıncalarımın tüpünü mavi asetat ile coverladım sorun olur mu?
Sorun olmaz ama bence en iyisi ve en pratik olanı, Alüminyum folyo ile yada bir kağıdı rulo haline getirip ve bunu daha kalın yaparak coverlamak.

Sadicefaction

Yumurta
Üye
kırmızının da mavinin de işe yaradığını gösteren bir sey yok. en iyisi tam mat kullanın. gözlemlemeden yapamam diyorsanız maviden de yapabilirsiniz boş da bırakabilirsiniz bir süre sonra alışıyorlar ışığa ama transferde bol zahmet çıkartır.
belirli araştırmalarda bazı böceklerin kırmızı ışığı algılamadığı veya ayırt edemediğine dahil bilgiler okumuştum. kırmızı renkte bir kaplama yapar ise arkadaş sanki daha verimli olabilir diye düşünüyorum

karıncabuldum

Pupa
Üye
belirli araştırmalarda bazı böceklerin kırmızı ışığı algılamadığı veya ayırt edemediğine dahil bilgiler okumuştum. kırmızı renkte bir kaplama yapar ise arkadaş sanki daha verimli olabilir diye düşünüyorum
Bazı böcekler sonuçta karinca dememisler

johnnylesh

Yumurta
Üye
Asetat kagıdını tekli alabiliyormusunuz kırtasiyelere sordum hep kutu ile satıyolar

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
bizzat karıncaların renkleri algılaması üzerine araştırmalar var ve en az duyarlı oldukları ışığın kırmızı olduğu düşünülüyor.
ilgili çalışmaları atabilir misiniz? ben bulamadım çünkü

Mustafa_odv

Yumurta
Üye
Hocam ben maviyi denedim pek bir farkı olmadı ama transverde biraz uğraştırdı onun dışında artık kırmızı kullanıyorum biraz daha iyi olduğunu farkettim ama size kalmış