Sorun Ne?

MUHAMMED98

Larva
Üye
Arkadaşlar, benim bir Messor kraliçem var. Su pamuğunda kararma olduğu için transfer yaptım ama yumurtaları gelişme göstermiyor ve kararma geri oluştu.

Mikrox

Minör
Üye
Arkadaşlar, benim bir Messor kraliçem var. Su pamuğunda kararma olduğu için transfer yaptım ama yumurtaları gelişme göstermiyor ve kararma geri oluştu.
Aynı sorun bende de var. Öncelikle kaç aydır gelişim görmediğiniz önemli. Yine aynı şekilde sıcaklık ve kontrol sıklığı gibi detaylarıda verirseniz o zaman yorum yapabiliriz. Örneğin benim şuan bir kraliçemde 2 aydır yumurtalar larvaya bile geçmedi. Belki protein eksikliği veya uçuş öncesi beselenme sorunudur dedim fakat oda değil. Un kurdu ve şekerli su verdim. Aynı şekilde bir kezde trasfer etmek durumunda kaldım. Yaklaşık 10 gün boyunca hiç kontrol etmedim. Fakat hala hiçbir gelişme yok. Muhtemelen tek seçenek artık döllenmemiş veya kısır olması. Çünki bu olay stres veya protein eksikliği ihtimalini artık aşıyor. 2 ayda aynı gün bulduğum kraliçemin bugün 5. İşçisi çıktı ve aynı ortamda durdular, aynı sıklıkla kontrol edildiler. Aklımda tek ihtimal var ki buda %90 ihtimalle kısır bir kraliçe olması. Yüksek ihtimalle orman gibi büyük bir ekosisteme son beslemesini yapıp bırakacağım.

genceladus

Yumurta
Üye
Bendeki messor kraliçesinde de aynı sorunu yaşıyorum. 2 ay geçmesine rağmen yumurtalarda gelişim olmadı. Un kurdu beslemesi yaptım. 7-10 gün sonra durumuna bakacağım.