Sorum var , lütfen yardım

isikshn

Yumurta
Üye
Merhaba, 15 gün önce Camponotus festai bir kraliçe buldum. 3 gün sonra kanatlarını attı ve yumurta vermeye başladı. Günlük 10 saniye geçmeyecek şekilde bakıyorum tüpü ellemeden, ama karınca yumurtayı nerde çıkardıysa hep orda. İzlediğim diğer videolarda kraliçeler hep yumurtası ile ilgileniyor ve hep dip dibe.
Aksi bir durum mu var kraliçede ne yapmam gerekir?
1724029646433.png

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, 15 gün önce Camponotus festai bir kraliçe buldum. 3 gün sonra kanatlarını attı ve yumurta vermeye başladı. Günlük 10 saniye geçmeyecek şekilde bakıyorum tüpü ellemeden, ama karınca yumurtayı nerde çıkardıysa hep orda. İzlediğim diğer videolarda kraliçeler hep yumurtası ile ilgileniyor ve hep dip dibe.
Aksi bir durum mu var kraliçede ne yapmam gerekir?
Ekli dosyayı görüntüle 42019
2-3 hafta kontrol etmeyiniz. Aksi bir durum yok. Her gün bakılması stres oluşturuyordur her şekilde.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yani yumurtaların böyle ayrık olmasının bir kötü anlamı yok değil mi ?
Bazı durumlarda döllenmemiş kraliçeler böyle yapabiliyor. Ama siz kanatlarını döktü diyorsunuz döllenmiştir yani. Kontrol etmeyin düzenleyecektir.

isikshn

Yumurta
Üye
Bazı durumlarda döllenmemiş kraliçeler böyle yapabiliyor. Ama siz kanatlarını döktü diyorsunuz döllenmiştir yani. Kontrol etmeyin düzenleyecektir.
Evet yolda bildiğiniz yürürken önümde kanatlı olarak buldum, 3 gün sonra kanatlarını attı ve 1 gün sonra 3 tane yumurtası vardı.

Moderatör tarafında düzenlendi: