(Soru) Karıncalar için protein jeli

Shadowenia

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese merhabalar. İyi hobiler dilerim.

Bazı yabancı Youtube kanallarında karıncalara jel kıvamında protein yemi verdiklerini gördüm. Yurt dışı e ticaret sitelerinde aradığımda birkaç örneğini buldum ancak fiyatları oldukça pahalı. Aşağıda resmini paylaşıyorum bilmeyenler için. Bu küçücük şişede çok az bir jel için 50tl civarı fiyat veriliyor ve kargo + gümrük vergisi de 50tl ye yakın tutuyor. Yani şu küçücük şeye ulaşmak 100tl yi buluyor. Buna benzer bir şeyi evde kendimiz nasıl hazırlarız diye çok araştırdım fakat net bir kaynak bulamadım. Bilen varsa ve paylaşırsa hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum.​

1644272727227.png

Alper

Pupa
Üye
Sığır jelatiniyle yapabilirsiniz bence. %85-%95 protein içeriyor ve tamamen hayvansal ürün %100 yenilebilir. Kendimiz de yiyebiliriz. Toz halinde aktarlarda satılır. Suyla jöle haline gelebiliyor. Rengine bakılırsa aynı malzeme gibi. Ben sığır jelatiniyle balıklara hazırladığım yemin jöle kıvamına gelmesini sağlıyordum. Ayrıca içerisine protein içeren balık yemi vs. şeyler ile protein takviyesi yapılabilir. Su yerine meyve suyu da kullanılabilir. Kısacası güzel fikir kendim de deneyeceğim.

Son düzenleme:

Vazonax

Pupa
Üye

Bazı yabancı Youtube kanallarında karıncalara jel kıvamında protein yemi verdiklerini gördüm. Yurt dışı e ticaret sitelerinde aradığımda birkaç örneğini buldum ancak fiyatları oldukça pahalı. Aşağıda resmini paylaşıyorum bilmeyenler için. Bu küçücük şişede çok az bir jel için 50tl civarı fiyat veriliyor ve kargo + gümrük vergisi de 50tl ye yakın tutuyor. Yani şu küçücük şeye ulaşmak 100tl yi buluyor. Buna benzer bir şeyi evde kendimiz nasıl hazırlarız diye çok araştırdım fakat net bir kaynak bulamadım. Bilen varsa ve paylaşırsa hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum.​

Ekli dosyayı görüntüle 1413
Koloni kabul ederse Oldukça mantıklı bir şey aslında ama pek uzun ömürlü olacagını zannetmiyorum tahminimce taş çatlasa 1 ay gibi eger @Alper in dedigi gibi bir şeyse üzerinde bakteri oluşma ihtimali çok yüksek çünki petri kabında bakteri ve mantarlar için besi yeri oluşturmada sıgır jeli veya bulyon gibi malzemeler kullaniliyor yani bundada bakteri oluşum ihtimali çok yüksek ama biraz arastirmak ve kullanici deneyimlerine bakmak lazim

Alper

Pupa
Üye
Koloni kabul ederse Oldukça mantıklı bir şey aslında ama pek uzun ömürlü olacagını zannetmiyorum tahminimce taş çatlasa 1 ay gibi eger @Alper in dedigi gibi bir şeyse üzerinde bakteri oluşma ihtimali çok yüksek çünki petri kabında bakteri ve mantarlar için besi yeri oluşturmada sıgır jeli veya bulyon gibi malzemeler kullaniliyor yani bundada bakteri oluşum ihtimali çok yüksek ama biraz arastirmak ve kullanici deneyimlerine bakmak lazim
tabiki zaten çok küçük miktarlarda yapmak gerekli. mesela ben balıklar için buz kalıplarında yapıp buzlukta bekletiyorum. yem olarak vereceğim zaman yiyebilecekleri kadar buzluktan çıkarıp veriyorum. böylece uzun süre dayanıyor.

Shadowenia

Yumurta
Üye
tabiki zaten çok küçük miktarlarda yapmak gerekli. mesela ben balıklar için buz kalıplarında yapıp buzlukta bekletiyorum. yem olarak vereceğim zaman yiyebilecekleri kadar buzluktan çıkarıp veriyorum. böylece uzun süre dayanıyor.
Çok güzel bir yöntem aslında deneyeceğim ben de mutlaka. Özellikle canlı yem beslemek istemeyenler için de çok kullanışlı olabilir. Meyve suyu veya meyve parçacıklarıyla karıştırarak hazırlandığında hatta biraz da bal eklenirse hayvanın her türlü besin ihtiyacı karşılanabilir. Biraz üzerine düşünmek ve araştırmak lazım çok işe yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca teşekkür ederim cevabınız için.

Vazonax

Pupa
Üye
Çok güzel bir yöntem aslında deneyeceğim ben de mutlaka. Özellikle canlı yem beslemek istemeyenler için de çok kullanışlı olabilir. Meyve suyu veya meyve parçacıklarıyla karıştırarak hazırlandığında hatta biraz da bal eklenirse hayvanın her türlü besin ihtiyacı karşılanabilir. Biraz üzerine düşünmek ve araştırmak lazım çok işe yarayacağını düşünüyorum. Ayrıca teşekkür ederim cevabınız için.
Eger denersen lütfen tecrübelerini bizimlede paylaş iyi forumlar

Shadowenia

Yumurta
Üye
Eger denersen lütfen tecrübelerini bizimlede paylaş iyi forumlar
Tabi ki mutlaka paylaşırım. Hatta biraz araştırma yapıp hangi malzemeden ne kadar koymam gerektiğini aşağı yukarı belirleyip denedikten sonra malzemeleri ve oranlarını da yazarım. Hep birlikte öğreniriz olumlu veya olumsuz yanlarını. Size de iyi forumlar dilerim

KayraGcr

Yumurta
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 1413
Biliyorum bende görmüştüm bence biraz işin şovuna kaçıyor. Evde kendin yaparsan jelatin pek uzun ömürlü olucagini sanmıyorum çünkü mite falan oluşabilir ve karınca tupleride tam buna uygun. Bence yapmaya yada satın almaya değmez onun yerine kıyma falan kullanabilirsin.

Shadowenia

Yumurta
Üye
Biliyorum bende görmüştüm bence biraz işin şovuna kaçıyor. Evde kendin yaparsan jelatin pek uzun ömürlü olucagini sanmıyorum çünkü mite falan oluşabilir ve karınca tupleride tam buna uygun. Bence yapmaya yada satın almaya değmez onun yerine kıyma falan kullanabilirsin.
Kıyma da mantıklı. Fakat benim esas niyetim hem protein hem az miktar şeker içeren kombo bir besin hazırlayabilmek. Buzlukta uzun süre saklanabilir diye düşünüyorum. Zaten az miktarlarda küçük küçük parçacıklar halinde verileceği için tüpte veya formicariumda canlı yemden daha güvenli olabileceğini düşünüyorum hemen tüketilebileceği için. Fazla miktarda verilirse dediğiniz gibi tehdit oluşturabilir özellikle nemli bir ortam olduğunu da hesaba katarsak. Zaten besleme sonrası besini koyduğumuz yeri temizliyoruz. Ama özellikle formicarium da canlı yem artıkları daha sıkıntılı olabiliyor parazit oluşumu için. Kıyma denemedim o konuda tecrübem veya bilgim yok.