Soru cevap

mys23

Larva
Üye
İyi günler sonunda akvaryum edindim 50 ile 45 litre arası bir büyüklükte isteğim co2 siz yeri tamamıyla su yoncası ekmek ek olarak içine Java moss ağacı belkide arka fona bir iki dal tilki kuyruğu düşünüyorum
Sizlere sorularımsa bu akvaryuma (kaç Walt'lık bir hava motoru kullanmalıyım ) (hava motorunun ucundaki süngerin büyüklüğü ne kadar olmalı) (ısıtıcı almam lazım mı) (içerisine karides,saylangoz , neontetra , birde çöpcü koymayı düşünüyorum beraber olurmu bu hayvanlar) (zemin toprağı olarak ne önerirsiniz ) (ürünleri alabileceğim ucuz ve güvenilir bir marka veyatta site biliyormusunuz) cevaplarsanız çok mutlu olurum :⁠-⁠) iyi günler dilerim

Ekli dosyalar

• IMG_20230423_180452.jpg
    IMG_20230423_180452.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 10

Frogge

Yumurta
Üye
Akvaryumunuz çok büyük değil, herhangi bir hava motoru yeterli olacaktır. Sünger olarak çok küçük olmadığı sürece her boy iş görür, seçeceğiniz hava motoru çok güçlü değilse büyük bir sünger almanızı önermem. Saydığınız canlılar uygun ortamda beraber yaşayabilirler ama akvaryumun zemin alanı küçük olduğu için çöpçü almanızı önermem. Alırsanız da küçük bir türden en az 6 tane almaya çalışın, grup halinde daha sağlıklı oluyorlar. Zemin olarak su yoncası koyacağınız için akvaryum toprağı daha iyi olur, bence 6 litre yeterli olacaktır. İnternetten bitki dışında pek bir şey almıyorum, o konuda pek yardımcı olamam. Ayrıca balık besleyeceğiniz için hava motoru ve sünger yerine iç filtre almanız daha sağlıklı olur. Dophin pek kaliteli değil ama küçük akvaryumlar için oldukça yeterli ve ucuz.