Boyutundan pek anlaşılmasada az kalmış gibi görünüyorMedauroidea extradentata türü bir sopa böceğim var. Benim elimde 2 kere kabuk attı. (Aldığımda yumurtada değildi) Boyutundan tahmin yaparak yumurtlamasına kaç kabuk veya kaç ay kalmıştır?
zaten kabı büyüttüm (daha büyütmeye gerek var mı)tel koymak yerine tepe bir ,iki tane yatay şekilde tane dal sıkıştırsam onlara tutunarak kabuk atabilir mi?Eğer son kabuğundaysa, kabuk atımından 7 ila 15 gün sonra yumurtlamaya başlar. Bu türün yumurtaları oldukça küçüktür, bu yüzden dikkatlice dışkılarını toplayarak yumurtaları aramalısın. Yumurtalar beyaz ve kahverengi tonlarındadır ve dışa doğru hafif bir çıkıntıya sahiptir.
Sana tavsiyem, kabını büyütmen ve kabın üstüne havalandırma teli yerleştirmen gerek. Çünkü kabuk atarken ön bacakları yamulmuş.
zaten kabı büyüttüm (daha büyütmeye gerek var mı)tel koymak yerine tepe bir ,iki tane yatay şekilde tane dal sıkıştırsam onlara tutunarak kabuk atabilir mi?
önceki 2 kabuğunu bu şekilde atmıştı günün çoğunu hatta hepsini orda ters durarak geçiriyordu.
Havalandırmayı daha iyi yapacam şimdilik üstün
Bundan önce daha küçük kaptaydıDaha önce benim de başıma gelen bir şey: Sopa böceği genelde ya tam tutunamıyor ya da kabuk atarken bacakları bir cisme değiyor. Bu durum, ya kabın küçük olması ya da tam tutunamamasından kaynaklanıyor. Ama senin kabına baktığımda, muhtemelen bacakları bir yere deymiş. Kabını büyütmeni öneririm.