Sonbaharda bulunan kraliçe karınca

Cryophonikk

Yumurta
Üye
Merhabalar
Bu hafta 9 Ekim tarihinde bu kraliçe olduğunu varsaydigim karincayi buldum. Çünkü etrafta 20-25 tane tek başına dolaşan ve yeni yuva kazmaya başlayan karıncalar ve kanatlı ölü karıncalar vardı. 3 tanesini aldım, biri tek kanadını dökmüştü diğerini eve gelirken dökmüş. Çok fazla şey okudum kafam karıştı iyice. Konu açayım dedim. Şimdi kış yaklaştığı için nasıl bir yol izlemeyelim bu kraliçeler için. Kiş uykusu vs durumlarını tam anlayamadim. 9 ekimde buldum ama anca dün gece test tüpüne geçirebildim. Oda sıcaklığım şuan 25-26 derecelerde. Kışında bu sicaklikta tutabilirim. Yumurtlamazlarsa eğer kış uykusuna yatirmaliyim ve besleme yapmali miyim bu sıralar? Bir de cinsi messor sanırım doğru mudur? 1000025156.jpg

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Merhabalar
Bu hafta 9 Ekim tarihinde bu kraliçe olduğunu varsaydigim karincayi buldum. Çünkü etrafta 20-25 tane tek başına dolaşan ve yeni yuva kazmaya başlayan karıncalar ve kanatlı ölü karıncalar vardı. 3 tanesini aldım, biri tek kanadını dökmüştü diğerini eve gelirken dökmüş. Çok fazla şey okudum kafam karıştı iyice. Konu açayım dedim. Şimdi kış yaklaştığı için nasıl bir yol izlemeyelim bu kraliçeler için. Kiş uykusu vs durumlarını tam anlayamadim. 9 ekimde buldum ama anca dün gece test tüpüne geçirebildim. Oda sıcaklığım şuan 25-26 derecelerde. Kışında bu sicaklikta tutabilirim. Yumurtlamazlarsa eğer kış uykusuna yatirmaliyim ve besleme yapmali miyim bu sıralar? Bir de cinsi messor sanırım doğru mudur? Ekli dosyayı görüntüle 44616
İlk öncelikle uçuşa yakalanmışsın, sıradan bir şey değildir. Bulduğun kraliçe messor kraliçesidir, tahminin doğru. Kraliçenin 1 hafta boyunca yumurtlamasını bekle ve hiç bakma, 27 derece sıcaklıkta tut. Yumurtlamazsa kış uykusuna yatırırsın.

Cryophonikk

Yumurta
Üye
3-4 gündür biraz fazla taciz etmiş olabilirim. Sıkıntı olmaz umarım. Çünkü ilk gün plastik bir kutuydilar ayri ayri. 2 gün öncede muhabbet kuşu suluğu gibi biseye aktarmıştım. Dün gecede test tüplerine koydum. Biraz strese sokmuş olabilirim o yüzden. Şimdi hem karanlık ve sıcak hem de günün büyük çoğunluğunda sessiz olan bir odadalar. Bakalım bekleyeceğim.

Çok teşekkürler bilgi için.