Solenopsis Kraliçesi

Hasan9200

Yumurta
Üye
Solenopsis kraliçesi yumurtladı sadece 1 kanadı kırık bir şey olur mu?

Onlorot

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kanadını döküp dökmesi, kaç tane kanadını döküp döktüğü kraliçenin çiftleşmiş olup olmayacağı hakkında kesin bilgiler sağlamaz. Yumurtaların gelişimini gözlemleyin eğer yumurtalar sağlıklı gelişiyorsa kraliçe sağlıklıdır ve döllenmiştir.

Şuraya detay bir bilgi daha geçeyim eğer yeni bir hobiciyseniz kafanızı karıştıracaksa çok dikkate almanıza gerek yok çünkü çok nadir bir olay denk geleceğinizi sanmıyorum ama yine de yazmak istedim. Bazen kraliçeler döllenmediği halde yumurtlayıp yumurtalarını büyütebiliyor. Yumurtalardan canlılar çıktığında ise partenogenezin bir sonucu olarak sadece erkek yani prens karıncalar çıkıyor. O yüzden bir kraliçe yumurtlasa ve yumurtalarını büyütmeye başlasa bile %100 döllenmiş demek aslında doğru değil ama çok nadir yaşadığımız bir olay olduğu için o ihtimali biz hobiciler göz ardı ederek yumurtlayan bir kraliçenin kesin olarak döllendiği varsayımında bulunuyoruz. Ek olarak belirtmek istedim eğer kafanız karıştıysa bu metni tamamen zihninizden silebilirsiniz. Eğer kraliçeniz yumurtladıysa ve sağlıklı bir şekilde yumurtaları büyütüyorsa endişelenmeniz gereken bir durum muhtemelen olmayacaktır. İyi hobiler.

Son düzenleme: