Bu kurulum bir işe yaramaz. O nem toprağı birkaç güne küflendirir. Toprak yerine torf kullanırsanız da aynısı olur. Kapalı bir alanda suyla temas eden bir toprağın küfleneceğini 10 yıldır öğrenememiş mi o arkadaş?
Yanlış demesi değil **bir** işe yaramaz dediği kurulum detaylıca test edilmiş ve en iyi yöntem seçilmiş bu zor türde (Lehçe'den çevrildi yanlışlar olabilir)
Kraliçeler 2020.12.22'de buzdolabından ayrıldı, 2021.01.01'de deney tüplerine gitti ve 2021.04.04'te özet gerçekleşti. Deney sırasında, tüpler kutuda yan yana duruyor, karıştırılıyor (yani, hiçbir tip açıkça üstte değildi ve diğeri açıkça alttaydı). Sıcaklık: 20-24, kısa vadede sabit.
Sonuç:
Kapanış gününde işçiler kraliçeleri dışarı çıkardılar:
5 (%29,4) kum tüplerinde
Turba tüplerinde 2 (%11,7)
5 (%29,4) karışık tüplerde
Desteklenmeyen tüplerde 2 (%22,2)
Canlı, işçisiz, gelişmiş yavrularla (larva ve pupa yığını):
1 (%5,9) kum tüplerinde
Turba tüplerinde 2 (%11,7)
2 (%11,7) karışık tüplerde
Ortamsız tüplerde 0
Canlı, işçisiz, sadece yumurtalı veya yavrusuz - yavru beklentisi yok:
Kum ve kil tüplerde 0
Turba tüplerinde 1 (%5,9)
1 (%5,9) karışık tüplerde
Ortamsız tüplerde 0
Ölü:
Kum tüplerinde 11 (%64,7)
Turba tüplerinde 12 (%70,6)
Karışık tüplerde 9 (%52,9)
Desteklenmeyen tüplerde 7 (%77,7)
İşçileri olan kraliçeler + gelişmiş yavruları olan kraliçeler birlikte sayılır:
6 (%35,3) kum tüplerinde
Turba tüplerinde 4 (%23,6)
7 (%41,2) karışık tüplerde
Desteklenmeyen tüplerde 2 (%22,2)
Bundan ne gibi sonuçlar çıkarılabilir? Her şeyden önce - bu karıncalar son derece ölümcül! Bu türün yalnız kraliçelerini satın almadan önce iki kez düşünün. Deneyde sadece 19 (%31,6) işçi işi bıraktı
işçi çıkardılar veya pupaları oldu ve size hatırlatırım - bu kraliçeler ilk önce oğuldan deneyin başlangıcına kadar 4 aylık bir ilk hayatta kalma seçimine tabi tutuldu. Sonbahar ve kışlama sırasında kaç kişinin düştüğünü saymadım ama 1/3, belki 1/2 gibi bir şeydi - temizlenecek test tüpleri yığını üzücü bir manzaraydı. Başarılı kolonilerin "atık" oranı, manastır tarzında koloniler kuran diğer Polonyalı türlerin oranının tersi gibi görünüyor.
İşçiler taşındıktan sonra bir kum kraliçesi öldü. İlk neslin ortaya çıkmasına rağmen onu cesetler arasında saymaya karar verdim.
Sadece karışımda kraliçeler dışarıdan görünmeyen yerlere hazneler kurmuşlardır. Bu tür 4 kraliçe vardı, bir özet yapmak için, alt tabakayı içeriden dikkatlice çıkardım (durulamadım: v). 1 işçi, 2 gelişmiş yavru ve 1 ölü buldum. Yuvalarının bu şekilde yok edilmesi nedeniyle hayatta kalma şansları önemli ölçüde azaldı, bu yüzden deneye devam etmeyeceğim (veya daha doğrusu: gözlemlemeye devam edeceğim, ancak bunlar önemli veriler olmayacak).
En düşük ölüm oranı, turba ile karıştırılmış hafif tınlı kumdaki kraliçeler tarafından gösterildi. Kışlamadan 3 ay sonra işçi bırakma açısından kum kraliçeleri ile eşit durumdalar ama daha çok işsiz ve hala yaşayan ana arıları var. Genel olarak, her iki versiyon da turba veya alt tabaka olmadan önemli ölçüde daha iyi sonuç verdi. Bu türler için bu tür test tüplerini tavsiye ederim.
Turba daha zayıftı. Neden olduğundan emin değilim, çünkü işçileri olan kraliçelerde koridorları sorunsuz kazıyorlar. Islak turba tabakasındaki hava geçirgenliğinin kum taneleri arasındaki boşluklardan daha zayıf olduğundan şüpheleniyorum. Bu, suya parmakla yazılmış bir teoridir, istatistiksel bir hata da olabilir.
Pupalı kraliçeleri sayarsak, turba temel olarak substrat eksikliği ile aynıydı. Yalnızca işçi arıları olanları sayarsak - turba, normal ilk adımdan daha kötü çıktı!
.
Kısaca anlatılmak istenen en yüksek yaşama ve işçi alma yüzdesi bu kuruluma ait, suları tamamen bitene kadar bir küf oluşumu olmadı, Buradan kendi kolonilerimdeki başarı oranını yükleyeceğim