Selamlar, fotoğraf atabilir misiniz?Solenopsis cinsi bir kraliçe karınca buldum. Özellikleri nelerdir? Ne yerler? Majör işçi sınıfı varımdır? Teşekkür ederim şimdiden.
Hiçbir şey göremiyorum.Bir de kuyruğunun arkasında iğneye benzeyen ama iğne gibi gözükmeyen bir çıkıntı var. Onun ne olduğunu tahmin edebilir misiniz ?
Solenopsis değil Crematogastere benziyor. Fotoğraf hiç net değil ama solenopsis olmadığı kesin.Bir de kuyruğunun arkasında iğneye benzeyen ama iğne gibi gözükmeyen bir çıkıntı var. Onun ne olduğunu tahmin edebilir misiniz ?
öyle umuyorum inş . Bu hobide yeniyim ve ilk kraliçemHocam bunun solenopsis olduğundan emin misiniz?
Cataglyphis kraliçesi bu. Arka kısmında ne var anlamadım?Tam net görüntü çekmeye çalıştım ve kuyruğunun arkasındaki çıkıntıyı da belirtmeye çalıştım
öyle umuyorum inş . Bu hobide yeniyim ve ilk kraliçem
yani nasıl desem bilemedim ama sanki erkek karıncanın üreme organı olabilir tam bilmiyorum ama sonradan eklenmiş gibi bir vibe veriyorCataglyphis kraliçesi bu. Arka kısmında ne var anlamadım?
Çiftleşmeden sonra kalmış olabilir. Kraliçe yazmışım ancak kanatlı yani döllenmemiş de olabilir, işçi çıkarması için kraliçe olması lazım. Kraliçe mi anlamak için 1 hafta kanat dönmesini bekleyin dökmezse salın. Kanat dökenler yüksek ihtimalle döllenmiş oluyor. Kanatlı olduğu için çiftleşmemiş olabilir 1 hafta tüpte karanlık, titreşimsiz bekletin.yani nasıl desem bilemedim ama sanki erkek karıncanın üreme organı olabilir tam bilmiyorum ama sonradan eklenmiş gibi bir vibe veriyor
Çiftleşmeden sonra kalmış olabilir. Kraliçe yazmışım ancak kanatlı yani döllenmemiş de olabilir, işçi çıkarması için kraliçe olması lazım. Kraliçe mi anlamak için 1 hafta kanat dönmesini bekleyin dökmezse salın. Kanat dökenler yüksek ihtimalle döllenmiş oluyor. Kanatlı olduğu için çiftleşmemiş olabilir 1 hafta tüpte karanlık, titreşimsiz bekletin.
Hocam Cataların bakımını iyice araştırın ve ilk kraliçenizse bence salın.