Sizce Ne Yapayım?

EArslan

Phragmotic
Üye
Japon balığı alıp bu akvaryuma koymak istiyordum ama akvaryum düşündüğümden daha güzel oldu ve japonlar büyük ihtimalle bitkileri sökecekleri için beta mı alsam diye düşündüm.
Ama beta da tek yaşıyor ve tecrübem yok.
1 tane japonum var, bu akvaryumdaydı. Şuan başka biryere aldım. Sizce japon buraya koyup yanına 2-3 tane daha japon mu alayım yoksa 2 tane beta ( 1 erkek, 1 dişi ) mı alayım?
Betayı çift halinde alsam normal yaşarlar mı yoksa çiftleşmeye mi çalışırlar?

Akvaryum bu

20221012_182529.jpg

KAANDBK01

Minör
Üye
bikaç tane dişi beta alabilirsin. dişi betalar beraber yaşarlar hemde bitkili akvaryumda görsel olarak çok güzel olur

KAANDBK01

Minör
Üye
bikaç tane dişi beta alabilirsin. dişi betalar beraber yaşarlar hemde bitkili akvaryumda görsel olarak çok güzel olur
ama dişi betalar son zamanlarda biraz pahalandı ve eskisi kadar sık bulunamıyor. O yüzden trans genetik, neon tetra, danio zebra vb. balıkları da tercih edebilirsin veya canlı doğuranda yapabilirsin

EArslan

Phragmotic
Üye
ama dişi betalar son zamanlarda biraz pahalandı ve eskisi kadar sık bulunamıyor. O yüzden trans genetik, neon tetra, danio zebra vb. balıkları da tercih edebilirsin veya canlı doğuranda yapabilirsin
Dediğin balıkların hepsini denedim ama hiç birinde başarılı olamadım. O kadar çok balık denedim, o kadar çok farklı balık aldım ama hepsi en fazla 2 hafta yaşayıp öldü. En az 500 tl zarar etmişimdir. Yapamıyorum o balıkları o yüzden japon bakıyordum ama akvaryum güzel olunca beta mı alsam dedim.

Dişiler pek güzel görünmüyor ( erkeklere göre ). 3 dişi, 1 erkek alsam olur mu?

KAANDBK01

Minör
Üye
Dediğin balıkların hepsini denedim ama hiç birinde başarılı olamadım. O kadar çok balık denedim, o kadar çok farklı balık aldım ama hepsi en fazla 2 hafta yaşayıp öldü. En az 500 tl zarar etmişimdir. Yapamıyorum o balıkları o yüzden japon bakıyordum ama akvaryum güzel olunca beta mı alsam dedim.

Dişiler pek güzel görünmüyor ( erkeklere göre ). 3 dişi, 1 erkek alsam olur mu?
erkekle dişilerin uzun sürede bir arada yaşacaklarını düşünmüyorum. çoğu beta üreticileride dişi ve erkekleri sadece çok kısa süreliğine çiftleştirmek için birara ya getiriyor sonra ayırıyolar.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Dişi erkek kesinlikle bir arada yaşayamaz. Düzenli dip çekimi ve filtre temizliği yaptığınız takdirde arkadaşın saydıkları balıklar çok basittir. Japon gördüğüm kadarıyla bu akvaryumdaki bütün bitkileri mahveder. Alvaryum ölçülerini bilmiyorum ama bence 10 neonu kaldırabilir.

EArslan

Phragmotic
Üye
10 neon ve karides kolonisiyle güzel bir akvaryum olur bence
Neonlar küçük olduğu için neon istemiyorum. Biraz büyük balıklar olsun istiyorum. Dişi beta, melek veya moli arasındayım. Birkaç gün sonra akvaryumcuya gidip karar orada karar vereceğim.

EArslan

Phragmotic
Üye
Sorularım çok oluyor ama bir şey daha sormak istiyorum. Bu akvaryuma karbondioksit sistemi eklemek istiyorum ekleyeyim mi? ( Mayalı Sistem )

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
sıkıntı olacağını sanmıyorum, akvaryumda kuytu köşe çok gibi duruyor.
Hocam kendi tecrübelerime göre konuştum ben ne kadar bitki köşe bile olsa akvaryuma otocat dışında eklediğim tüm balıklar. Afiyetle yedi karideslerimi.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Doğrudur hocam. Bu biraz diğer etkenlere göre de değişebilir. Her ne kadar çok bitki olsa da illa yenecektir fakat bir süre sonra denge ve döngü oluşur diye düşünüyorum.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Doğrudur hocam. Bu biraz diğer etkenlere göre de değişebilir. Her ne kadar çok bitki olsa da illa yenecektir fakat bir süre sonra denge ve döngü oluşur diye düşünüyorum.
Olabilir hocam. Benim balık eklediğim akvaryumlar sadece karideslere özel kurmud olduğum tank oldukları için yediklerini görünce çıkardım içeriden. Bu arada bu konudan bağımsız olarak özelden size yazsam bakabilir misiniz?