Sizce Ne Yapayım?

EArslan

Phragmotic
Üye
60 litre ve 20 litre olmak üzere iki tane akvaryumumum var. 60 litre olanın dekorasyonu gayet güzel. İçinde 4 yetişkin lepistes, 12 yavru, 1 çöpçü, 2 otocat, 2 katil var. 20 litrelik akvaryum boş ve güzel bir tasarım oluşturdum. 60 litredekileri 20 litreliğe almayı planlıyorum. Çünkü lepistesler küçük hayvanlar olduğu için pek seyir zevki olmuyor. Onların yerine 4 killifish, 3 cüce gurami, 10 tane kırmızı burun tetra ve 4 nerite eklemeyi düşünüyorum.
Sizce 2 akvaryumuda çalıştırayım mı? Yoksa lepistesleri satıp killifishleri mi alayım?
Bir de kırmızı burunlar killifish ve cüce gurami ile yaşar mı?

Frogge

Yumurta
Üye
Bence balıkları 20 litreye almayın, saydıklarınız için pek de yeterli değil. Ayrıca çöpçü sayısını arttırmanızı öneririm, en az 6 tane olursa daha aktif olurlar. Lepistesleri satıp saydığınız balıkları alıp bir de çöpçü sayısını arttırırsanız 60 litrede rahatça yaşarlar.

EArslan

Phragmotic
Üye
Çöpçü 3 taneydi, öldüler. Arttırmayı düşünmüyorum.
"Saydıklarınız için yeterli değil" dediğiniz 20 litreye lepistesler mi yoksa 60 litreye killifishler mi?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Çöpçü 3 taneydi, öldüler. Arttırmayı düşünmüyorum.
"Saydıklarınız için yeterli değil" dediğiniz 20 litreye lepistesler mi yoksa 60 litreye killifishler mi?
Genel olarak 20lt ye lepistes uygun değildir hocam tabiki beslenebilir fakat hızlı çoğalan bir tür olduğu için ya sürekli yavruları elden çıkartmak gerekir -Ki bu sizi bir yerden sonra bir hayli zorlayacaktır.- ya da sadece erkek ve ya dişi lepistes koymak gerekir. Bu durumda lepistesleri satıp onun yerine dediğiniz türleri beslemeneniz daha iyi olacaktır. Diğer akvaryumu da karantina akvaryumu olarak kullanabilir ya da betta,karides gibi düşük hacim isteyen türler bakabilirsiniz.

EArslan

Phragmotic
Üye
Tamamdır. Peki kırmızı burunlar killifish ve cüce gurami ile yaşar mı?

EArslan

Phragmotic
Üye
Türünü bilmiyorum ama bir videosu var.

Screenshot_20230219_123953_Instagram.jpg

Videosyu paylaşamadığım için ss alıp attım.

Frogge

Yumurta
Üye
Türünden emin değilim ama küçük duruyor. Bazı türler boyları benzer olmalarına rağmen tetraları yutabilirler, dikkat edin.

EArslan

Phragmotic
Üye
O zaman satıcıya sormakta fayda var.