Sizce Nasıl Yapmalıyım ?

Rovenners

Yumurta
Üye
Merhaba , karınca hobisine yeni başladım henüz tecrübem yok bunla ilgili. Sizlere sorum olucak fikirlerinizi görmek istiyorum.
Elimde 2 tane messor kraliçe var test tüplerinin içindeler yumurtlamışlarmı diye yarın kontrol edicem , hobiye yeni başladığım için 2 tane koloni zor olur mu
sizce 1 tanesini bırakıp başlangıç için 1 tane koloni ile mi başlamalıyım . 2 tane kraliçe almamın sebebi yedek olarak düşününe bilirsiniz birine
bir şey olursa diğerine bakmak için yedek olarak 2. yi aldım sizce ne yapmalıyım , eğer birisi yumutlarsa diğeri yumurtlamazsa , yumurtlamayanı salıyim mi
yoksa yine yedek olarak tutum mi . Bunu gören ve tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazarsa çok iyi olur , çünkü fikire ihtiyacım var kararsızım.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bakabileceğinizi düşünüyorsanız salmanıza gerek yok bence. Zaten koloniler sandığınız kadar hızlı gelişmeyecek, 2 tane olması hevesinizi arttırır. Ve dediğiniz gibi belki birinde beklenmedik bir şey olursa diğeriyle devam edersiniz. Aynı uçuştan aldıysanız yani türleri aynıysa, 2 koloniden birinin kraliçesi öldüğünde, diğer kraliçe ile koloninin devamını getirmeyi deneyebilirsiniz belki.

Rovenners

Yumurta
Üye
Bakabileceğinizi düşünüyorsanız salmanıza gerek yok bence. Zaten koloniler sandığınız kadar hızlı gelişmeyecek, 2 tane olması hevesinizi arttırır. Ve dediğiniz gibi belki birinde beklenmedik bir şey olursa diğeriyle devam edersiniz. Aynı uçuştan aldıysanız yani türleri aynıysa, 2 koloniden birinin kraliçesi öldüğünde, diğer kraliçe ile koloninin devamını getirmeyi deneyebilirsiniz belki.
şimdi maliyet hesapladım da 1 tanesi için yaklaşık 120-150 tl gidiyor . hesaba 2. yide kattığımız zaman 200 tl nin üzerine çıkıyor , sanırım 1 tane bakıcam 2 tane başlangıç için bakamıcam herhalde.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu kadar masrafsız bir hobi için 120-150 TL gider nasıl yaptınız onu anlamadım. İhtiyacınız olan malzemeleri internetten hazır almak yerine, alternatiflerini yapmayı deneyebilirsiniz. Hobiyi güzel yapan asıl şeyler bunlar zaten.

Rovenners

Yumurta
Üye
Bu kadar masrafsız bir hobi için 120-150 TL gider nasıl yaptınız onu anlamadım. İhtiyacınız olan malzemeleri internetten hazır almak yerine, alternatiflerini yapmayı deneyebilirsiniz. Hobiyi güzel yapan asıl şeyler bunlar zaten.
aklıma bir soru geldi 2 kraliçeyide büyütsem tüp dolana kadar , sonra tüpleri arttırdığım zaman çogaltıcıyla felan .1. kraliçeyi yine normal beslesem , 2. kraliçenin çıkarttığı işçileri 1. kraliçenin kolonisene koyabilir miyim (1 kolonide 2 kraliçe demek istemiyorum 2. koloninin sadece işçilerini) 1. koloni diğer işçileri kabul eder mi ? eğer böyle olursa bunu yapıp ilerde 2. kraliçeyi bırakırım hem koloni hızlı büyümüş olur.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
aklıma bir soru geldi 2 kraliçeyide büyütsem tüp dolana kadar , sonra tüpleri arttırdığım zaman çogaltıcıyla felan .1. kraliçeyi yine normal beslesem , 2. kraliçenin çıkarttığı işçileri 1. kraliçenin kolonisene koyabilir miyim (1 kolonide 2 kraliçe demek istemiyorum 2. koloninin sadece işçilerini) 1. koloni diğer işçileri kabul eder mi ? eğer böyle olursa bunu yapıp ilerde 2. kraliçeyi bırakırım hem koloni hızlı büyümüş olur.
Messor agresif bir cinstir ve agresif cinslerde işçi ekleme girişimleri başarısız olabilir. Ve dediğiniz gibi büyük çaplı bir işçi eklemesinin başarılı olacağını da sanmıyorum. Bunu yapmanızı önermiyorum, gerek yok böyle şeylere. Normal bir şekilde besleyin bana sorarsanız. Daha yolun çok başındasınız, şimdiden bunları düşünüyorsanız sabretmeniz zor.

Hamza_

Yumurta
Üye
şimdi maliyet hesapladım da 1 tanesi için yaklaşık 120-150 tl gidiyor . hesaba 2. yide kattığımız zaman 200 tl nin üzerine çıkıyor , sanırım 1 tane bakıcam 2 tane başlangıç için bakamıcam herhalde.
Karıncalara villa falan mı aliyosun knk o ne öyle :D MS zahmetsiz ve maddi açıdan çok uygun en fazla para vereceğin şey tohum ve test tüpü geriye kalan herşeyi kendin yapabilirsin ısıtıcı dahil.