Sizce Her Bitki Ekilebilecek En Ekonomik Kum Nedir?

Bilgiman

Larva
Üye
en ekonemik her bitki yetişen kum nedir ? ve hangi sitede en ucuz bitki ve kum bulabilirim atakanpetshop alsancakpetshop woofakvaryum akvarid cüreğlupet haricinde

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
kuvars kum olabilir. En ucuz ve güvenilir olan vitasand marka olan. Hangi sitede daha ucuz olacağı değişkenlik gösteriyor. Araştırmak, takip etmek lazım. Birde her bitki demişsiniz ama işte o her birki olunca maalesef fiyat çok artıyor. gübre desteği vs. olmadan orta ve kolay bitkilerden bakabilirsiniz. O yüzden önce hangi bitkilere bakmaya karar verirsen daha mantıklı bi öneride bulunabilirim.

Rafetolgun

Yumurta
Üye
Vitasend demir içerikli siyah kum hem güvenilir hem fiyat performans ürünüdür. İşini fazlasıyla görecektir. En alt kısma ise kalın taneli lav kırığı kumu koyarsan hem kum miktarından tasarruf edersin hem de bitkilerin kök gelişimleri çok daha iyi olur.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Vitasend demir içerikli siyah kum hem güvenilir hem fiyat performans ürünüdür. İşini fazlasıyla görecektir. En alt kısma ise kalın taneli lav kırığı kumu koyarsan hem kum miktarından tasarruf edersin hem de bitkilerin kök gelişimleri çok daha iyi olur.
haklısın ama lav kırığı hafiftir hemde üste koyacağı ince kum zamanla küçük taneli olduğu için aşağı çökecektir diye düşünüyorum. Açıkçası ben hep karışır korkusuyla bulaşmadım o işe. Bence yapacaksan iki kumun arasına sineklik koy.

Kimliksiz

Yumurta
Üye
Ben yaptım iki kumda şuanda karışmış durumda(yaklaşık 6 ayda oldu). Eğer öyle yapacaksanız sineklik ile ayırmalı yada üstteki kumu lav kırığının en az 2 katı kalınlıkta koymalısınız.

Kimliksiz

Yumurta
Üye
Ama tavsiye ederim bitkilerin kökleri çok sıkı bağlandı.

Benkimim

Yumurta
Üye
Hocam her bitki beslemede arkadaşların belirttiği kumların hepsi olur ama her bitkinin ışık lumen co2 gübre ihtiyacı vardır ve hepsinin farklılıkları vardır o yüzden seçeceğiniz bitkileri birbirine yakın bakılcak türler seçmenizi öneririm

xxPUNCHxxOnEo

Yumurta
Üye
Hagen kum kullanabilirsin kilosu 20 tl ye bulursun kaliteli bir bitki kumu