Sizce Hangi Tür?

sahinkanik

Yumurta
Üye
Merhabalar, arkadaşlar. Kraliçe bulmanın tamamen şans işi olduğunu az önce anladım. 1 haftadır gezmediğim dağ tepe kalmadı yoktu. Az önce bahçeye çıktım ve oturdum güneşte, kafamı sağa bi çevirdim kraliçe :) Cinsini ben camponotus olarak düşünüyorum. Sizce nedir? Fotoğrafları biraz net çekemdim yerinde durmuyor. :)

1.jpg2.jpge.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
messor sp.(barbarus sandım bir an)

Çözüm

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Messor cinsi. Türüne barbarus diyeceklere şimdiden uyarı: Demeyin. :d

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
peki bişey sorcam kırmızı kafalı messor kraliçesi hangi türler var (türkiye sınırları içerisinde)
Sorun da bu zaten, bilmiyoruz. İşçisinin vücudunun belli bölgelerinde kızıllıklar olan Messor türlerinin çoğunun kraliçelerine dair herhangi bir görsel yok. Türlerin tespiti işçiler üzerinden yapılmış ve yapılıyor. Onun için kırmızı kafalı bir messor kraliçesi görünce Barbarus diye atlarsanız diğer ihtimal dahilinde olan türleri es geçmiş olursunuz. Ayrıca daha önce konu açtım, detaylı açıkladım. Barbarus Türkiye kayıtlarında yok.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
evet kayıtlarda yok ama belkide geçen süre zarfında bi şekilde türkiyeye geçebilmişlerdir.forumda bir carebara bulan arkadaş vardı hatırlarsın ki kayıtlı değildi onunda yani yine de bir ihtimal verebiliriz diye düşünüyorum.Bu messoru bulan arkadaş işçiler çıktıkttan sonra fotoğraf paylaşırsa seviniriz

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
evet kayıtlarda yok ama belkide geçen süre zarfında bi şekilde türkiyeye geçebilmişlerdir.forumda bir carebara bulan arkadaş vardı hatırlarsın ki kayıtlı değildi onunda yani yine de bir ihtimal verebiliriz diye düşünüyorum.Bu messoru bulan arkadaş işçiler çıktıkttan sonra fotoğraf paylaşırsa seviniriz
Zaten kayıtlarda yok diyorum, Türkiye'de yok demiyorum. Kayıtlarda olsa, Türkiye'de yaygın da olsa hiçbir şekilde o kraliçeye Barbarus dememiz mümkün olmazdı. En azından bu söylem tahminin ötesine geçemezdi. Çünkü dediğim gibi diğer türlerin kraliçelerini bilmiyoruz. Oldukça açık bir şekilde anlattığımı düşünüyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
bilgilendirme için teşekkürler Pratensis

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ne demek kayıtlı değildi ya, carebara oertzeni aurolia Türkiye'de kayıtlarda var diye biliyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ondan önce Şairbey miydi nickini hatırlamıyorum, öyle birisi Carebara bulmuştu arkadaş muhtemelen ondan bahsediyor. Ama konu o değil zaten, o sadece bir örnekti.