Reis öyle bisi yok prenseslerde yumurtlayabiliyor ama dollenmemis olabiliyor yumurtlayipda dollenmeme durumu var ve arkadaşın kraliçesi 2 3 haftadir ondaYumurtladıysa döllenmiştir.
Yumurtladıysa döllenmiştir.
Karıncalar hakkındaki genel bilgilerim zayıf, yanlış bir şey söylediysem affedin; ancak kraliçenin işçi çıkartabilmesi için eşeyli üremesi gerekiyor aksi halde mayozla üretilen yumurtalardan erkek bireyler çıkıyor. Bunun tek açıklaması döllenmemiş kraliçenin soyunu devam ettirebilmek için son çare olarak ensest üremeye karar vermesi gibi geliyor. Bu karıncalarda ne kadar yaygın bilmiyorum. Ayrıca internetten edindiğim bilgiye göre karınca yumurtaları 1-2 hafta larva evresine geçmiyor yani 1 haftadır yumurtadan hiçbir şey çıkmıyor diye endişelenmeye gerek yok.Reis öyle bisi yok prenseslerde yumurtlayabiliyor ama dollenmemis olabiliyor yumurtlayipda dollenmeme durumu var ve arkadaşın kraliçesi 2 3 haftadir onda
Detaylı bilgi için rehber yazıyı okuyabilirsiniz;Karıncalar hakkındaki genel bilgilerim zayıf, yanlış bir şey söylediysem affedin; ancak kraliçenin işçi çıkartabilmesi için eşeyli üremesi gerekiyor aksi halde mayozla üretilen yumurtalardan erkek bireyler çıkıyor. Bunun tek açıklaması döllenmemiş kraliçenin soyunu devam ettirebilmek için son çare olarak ensest üremeye karar vermesi gibi geliyor. Bu karıncalarda ne kadar yaygın bilmiyorum. Ayrıca internetten edindiğim bilgiye göre karınca yumurtaları 1-2 hafta larva evresine geçmiyor yani 1 haftadır yumurtadan hiçbir şey çıkmıyor diye endişelenmeye gerek yok.
Yazıyı paylaştığın için çok teşekkür ederim; ama metinde anlatılanların benim yazdıklarımdan tek farkı kraliçe karıncanın gametlerinin döllenmeden, mayozla yeni bireyler oluşturmasına eşeysiz üreme demiş olmam. Öncelikle böyle bir hata yaptığım için özür dilerim, ama konuya dönecek olursak kraliçenin döllenmeden yumurtlaması için evrimsel bir sebep arıyorum. Döllenmeyen gametlerden paylaştığınız rehber metinde de anlatıldığı gibi uçuş dönemlerinde dişileri döllemesi için üretilen erkek (prens) karıncaları meydana geliyor. Döllenmeyen kraliçenin uçuş dönemlerine hazırlayacağı bir kolonisi olmadığı için neden erkek (prens) karıncalar üretsin ki? Bunun tek açıklaması bana kendisini döllemeleri için üretmesi gibi geliyor. Böyle bir şey mümkün müdür bunu öğrenmek istiyorum, partenogenezi değil.Detaylı bilgi için rehber yazıyı okuyabilirsiniz;
Karıncalarda partenogenez
Herkese selamlar. Bugün sizlere biraz partenogenezden bahsetmek istiyorum. Öncelikle partenogenez; döllenmemiş bir dişi gametinin gelişip bir birey oluşturmasına verilen addır. Eşeyli üreme adı altında olsa da gerçek bir eşeyli üreme karakteri göstermez. Eşeyli üreme adı altında incelenmesinin...www.karincaciftligim.com