Sizce döllenmiş midir

Erenerno55

Larva
Üye
Yumurtaları bu halde yaklaşık 1 hafta kadar oldu yumurtlayalı sizce döllenmiş bir karınca mıdır bu

Ekli dosyalar

• 20220918_130323.jpg
    20220918_130323.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 16
  • 20220918_130237.jpg
    20220918_130237.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 16

NekolayTestla

Yumurta
Üye
Reis öyle bisi yok prenseslerde yumurtlayabiliyor ama dollenmemis olabiliyor yumurtlayipda dollenmeme durumu var ve arkadaşın kraliçesi 2 3 haftadir onda
Karıncalar hakkındaki genel bilgilerim zayıf, yanlış bir şey söylediysem affedin; ancak kraliçenin işçi çıkartabilmesi için eşeyli üremesi gerekiyor aksi halde mayozla üretilen yumurtalardan erkek bireyler çıkıyor. Bunun tek açıklaması döllenmemiş kraliçenin soyunu devam ettirebilmek için son çare olarak ensest üremeye karar vermesi gibi geliyor. Bu karıncalarda ne kadar yaygın bilmiyorum. Ayrıca internetten edindiğim bilgiye göre karınca yumurtaları 1-2 hafta larva evresine geçmiyor yani 1 haftadır yumurtadan hiçbir şey çıkmıyor diye endişelenmeye gerek yok.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karıncalar hakkındaki genel bilgilerim zayıf, yanlış bir şey söylediysem affedin; ancak kraliçenin işçi çıkartabilmesi için eşeyli üremesi gerekiyor aksi halde mayozla üretilen yumurtalardan erkek bireyler çıkıyor. Bunun tek açıklaması döllenmemiş kraliçenin soyunu devam ettirebilmek için son çare olarak ensest üremeye karar vermesi gibi geliyor. Bu karıncalarda ne kadar yaygın bilmiyorum. Ayrıca internetten edindiğim bilgiye göre karınca yumurtaları 1-2 hafta larva evresine geçmiyor yani 1 haftadır yumurtadan hiçbir şey çıkmıyor diye endişelenmeye gerek yok.
Detaylı bilgi için rehber yazıyı okuyabilirsiniz;

NekolayTestla

Yumurta
Üye
Detaylı bilgi için rehber yazıyı okuyabilirsiniz;
Yazıyı paylaştığın için çok teşekkür ederim; ama metinde anlatılanların benim yazdıklarımdan tek farkı kraliçe karıncanın gametlerinin döllenmeden, mayozla yeni bireyler oluşturmasına eşeysiz üreme demiş olmam. Öncelikle böyle bir hata yaptığım için özür dilerim, ama konuya dönecek olursak kraliçenin döllenmeden yumurtlaması için evrimsel bir sebep arıyorum. Döllenmeyen gametlerden paylaştığınız rehber metinde de anlatıldığı gibi uçuş dönemlerinde dişileri döllemesi için üretilen erkek (prens) karıncaları meydana geliyor. Döllenmeyen kraliçenin uçuş dönemlerine hazırlayacağı bir kolonisi olmadığı için neden erkek (prens) karıncalar üretsin ki? Bunun tek açıklaması bana kendisini döllemeleri için üretmesi gibi geliyor. Böyle bir şey mümkün müdür bunu öğrenmek istiyorum, partenogenezi değil.

Son düzenleme: