Sizce doğrumu ?

brokown

Yumurta
Üye
Catagliphis türü kralicem var ve şırıngada bakıyodum şırınga çok küçük olduğu için ona büyük bir yer yaptım burda yaşar mı ? Birde bakması zor bir tür mü ilk defa besliyorum .
IMG_20240630_153629.jpg

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Şırınga yeterince büyükse hiçbir problem olmaz, Önemli olan işçi ekleme ve kurulum ve besleme. Beslemeyi ve kurulumu halletiğinizi varsayarsak 10ml bir şırınga ile probleminizi çözebilirsiniz. İsterseniz daha büyük şırıngada seçebilirsiniz. Ben 25x150mm'lik cam tüpte bakıyorum.

brokown

Yumurta
Üye
Şırınga yeterince büyükse hiçbir problem olmaz, Önemli olan işçi ekleme ve kurulum ve besleme. Beslemeyi ve kurulumu halletiğinizi varsayarsak 10ml bir şırınga ile probleminizi çözebilirsiniz. İsterseniz daha büyük şırıngada seçebilirsiniz. Ben 25x150mm'lik cam tüpte bakıyorum.
İşçi eklersem kraliçe onlara saldırmaz mı ki

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Tecrübelerime dayanarak işçi eklemesi şart. Size madde madde yapılması gerekenleri anlatacağım:
1) Güneş battıktan sonra cataglyphis yuvasının yanına gidin ve 10 adet minör toplayın.
2) Topladığınız işçilere ballı su verin.
3) İşçiler içtikten sonra hepsini direk kraliçenin yanına ekleyin ve pamuğu kapatın.
4) Ertesi gün tüpü yaptığınız kuruluma alın ve pamuğu açın.
5) İşçilerin kurulumda gezip keşfettikten sonra günlük beslemelerini yapmaya başlayın.

Tavsiyeler:
1) Kurulumdaki taşları kaldırın işçiler altına doğru yuva kazmaya çalışıyorlar.
2) Güzel bir canlı yem edinin. Mesela mikro un kurdu veya buffalo kurdu gibi küçük boyutluları tercih edin. Eğer büyük bir yeminiz varsa küçük parçalara ayırıp ta verin.
3) Nem: Düşünülenin aksine çok düşük nemde larvalar hayatta kalmakta zorlanırlar, tüpün pamuğunu çok sıkı yapmayın. Tüpün ağzı açık kalacağı için hem nem hem de kuru bölgeleri olacaktır.
4) Mümkünse haftada bir kontrol edin, kolayca yumurtalarını yiyebiliyorlar.
5) Günde mutlaka 1 kez besleme yapın.
6) Tüpün cover kısmı çok iyi olmalı ve tüpün içi zifiri karanlık olmalı.
7) Topladığınız işçilerin bir kısmı ölürse aynı dışarıdan toplayıp yine aynı şekilde ballı su ile besleyin outworlde salın. Minumum 6-7 işçisi olması gerekiyor.

Günlük besleme: Siz canlı yemi ile ballı suyu aynı noktaya koymayın. Canlı yemi direk tüpün önüne bırakın işçiler yuvaya çeksinler. Ballı suyu ayrı bir noktaya koyabilirsiniz.