Akciğer modeli fikri gayet mantıklıymış.Daha çok ortaokul akciğer modeline benziyor🙂
Böyle bir böcek tuzağı olacağını sanmam, çok işlevsiz.
Hayır bu bazen ceviz ve incir ağaçları vb ağaçlara takılan zehirdir. Binevi tuzaktır. AMA canlı değil ölü şekilde yakalarsınız :dEkli dosyayı görüntüle 42456Ekli dosyayı görüntüle 42457
İçinde birsürü karinca ölüsü ve bilmediğim bir sıvı vardı. Sizce bu böcek tuzağı olabilir mi?
içerisine zehir yerine böceklerin seveceği bir şey koyarsan canlı yakalamış olursun.Hayır bu bazen ceviz ve incir ağaçları vb ağaçlara takılan zehirdir. Binevi tuzaktır. AMA canlı değil ölü şekilde yakalarsınız :d
Buradaki amacını bilemem ama meyve sineği kültürü oluştururken buna benzeyen kurulumlar kullanılıyor diye hatırlıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 42456Ekli dosyayı görüntüle 42457
İçinde birsürü karinca ölüsü ve bilmediğim bir sıvı vardı. Sizce bu böcek tuzağı olabilir mi?
Doğru aslında bunu düşünmemiştim.içerisine zehir yerine böceklerin seveceği bir şey koyarsan canlı yakalamış olursun.
Teşekkürler. Bunu yapan kişi gerçekten koloni patlatmak için yaptıysa bence istediği sonuca ulaşamamıştır.Ben bir ekleme yapayım ve doğrusunu anlatayım, büyük ihtimalle de az kişi biliyordur. Bu bir Emgi Şişesi. İki pipetten birinin ucuna filtre takılır. Diğer pipetle içeriye küçük böcekler çekilir ve hapsetmiş olursunuz. Sizin bulduğunuzda kullanılıp atılmış. Büyük ihtimalle koloni patlatılıp toplanmaya çalışılmış. Basit bir şekilde kendine göre tasarlamış yapan kişi. İyi bir amaçla kullanılmamış yani.
Ekli dosyayı görüntüle 43439
Ya da sadece kraliçeyi almış olabilir 🤷♂️Teşekkürler. Bunu yapan kişi gerçekten koloni patlatmak için yaptıysa bence istediği sonuca ulaşamamıştır.
Deliklerden kraliçe çıkartmak o kadar kolay olmamalı bence, kayaların altından alması çok daha kolay olurdu Ama nefesi güçlüyse almışta olabilir.Ya da sadece kraliçeyi almış olabilir 🤷♂️
Pipetlerden birisinin ucunda bez falan var mı?Deliklerden kraliçe çıkartmak o kadar kolay olmamalı bence, kayaların altından alması çok daha kolay olurdu Ama nefesi güçlüyse almışta olabilir.
Yanıma almadım hiçbir fikrim yok malesef.Pipetlerden birisinin ucunda bez falan var mı?