Sizce beslenmeli mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ucu açık bir soru, ister claustral olsun ister semi claustral, yalnız bir kraliçeyi beslemenin hiçbir sakıncası yok. Hatta bu fayda bile sağlar, hobicilere besleme yapılmasına gerek yok denilmesinin sebebi bir çok kraliçenin uçuşlarda yuvadan bir miktar besin stoğuyla ayrılması.

Ekstra besleme yapılan kraliçelerde, normalden fazla sayıda işçi yetiştirme, polimorfik bir cins ise işçilerini daha gelişmiş, büyük şekilde yetiştirme gibi faydalar sağlayabilir. Yani besleyip beslememek kişinin insiyatifine kalmış.

firstkarincam

Yumurta
Üye
Ucu açık bir soru, ister claustral olsun ister semi claustral, yalnız bir kraliçeyi beslemenin hiçbir sakıncası yok. Hatta bu fayda bile sağlar, hobicilere besleme yapılmasına gerek yok denilmesinin sebebi bir çok kraliçenin uçuşlarda yuvadan bir miktar besin stoğuyla ayrılması.

Ekstra besleme yapılan kraliçelerde, normalden fazla sayıda işçi yetiştirme, polimorfik bir cins ise işçilerini daha gelişmiş, büyük şekilde yetiştirme gibi faydalar sağlayabilir. Yani besleyip beslememek kişinin insiyatifine kalmış.
Teşekkürlerr hocam, elimde canlı yem yok protein yerine geçecek bir besin olarak ne verebilirim? Evden?

firstkarincam

Yumurta
Üye
Yumurta kıyma salam sosis tarzı şeyler verebilirsin ama 1 günden fazla tutmamaya çalış

Canlı yem mecburi. İdareten taş altlarında ki diri, yaşayan böcekleri dondurup verebilirsiniz. Rica ederim ☺️
hocam, morio kurdu veya tartara da alabiliyorum hangisini önerirsiniz, elimde lasius tetramorium ve formica kolonileri mevcut hangileri 3’nüde kapsar?

hahsk

Pupa
Üye
Teşekkürler hocam, son sorduğum soru hakkında düşünceniz nedir? Hangi kurt türünü almalıyım?
Ben morio önerirdim şahsen belli miktarda alın sonra siz kendiniz üretime geçiyorsunuz morio kurtları larva olunca ordan böcek versiyonu diye
Un kurduda öneririm ve bufalo böceği serinüretim yapar ve her birinden verebilirsiniz bu şekilde proteinnolarak bol seçenekleri olur

firstkarincam

Yumurta
Üye
Ben morio önerirdim şahsen belli miktarda alın sonra siz kendiniz üretime geçiyorsunuz morio kurtları larva olunca ordan böcek versiyonu diye
Un kurduda öneririm ve bufalo böceği serinüretim yapar ve her birinden verebilirsiniz bu şekilde proteinnolarak bol seçenekleri olur
Teşekkürler hocam, başlangıçta tek tür almayı düşünüyorum ilk seçeneğim ne olmalı sizce?