Siyah Cataglyphis

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım yerde bu tür siyah renkli 2 tane Cataglyphis kolonisi tespit ettim. Birey sayıları gözle görülür ölçüde, normal bildiğimiz kırmızı Cataglyphis’lere göre fazla. Ayrıca daha hızlı hareket ediyorlar ama boyutları bir tık daha küçük. Tamamen siyah renkliler, sadece çenelerinde hafif kırmızılık vardı ve Cataglyphis’ler gibi abdomenlerini havaya kaldırıp koşuşturuyorlar. Asıl ilgimi çeken, Messor’lar gibi yuvalarına ot parçaları vs. taşıdıklarını gördüm. Hatta diğer koloni yuvaya kocaman bir ot parçası sokmaya zorluyordu, delikte kalmıştı. Bu cins nedir, biliyor musunuz?

Ekli dosyalar

• IMG_9666.jpeg
    IMG_9666.jpeg
    54.7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_9663.jpeg
    IMG_9663.jpeg
    41 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_9662.jpeg
    IMG_9662.jpeg
    47.1 KB · Görüntüleme: 29
Çözüm
Catagliypis cursor gurubu.Oldukca güzel bir tür görünüş açısından bölgede kraliçesini armanızı tavsiye ederi
Ek:Tür belirlenemez.

Eğer kraliçe fotoğrafını merak ediyorsanız, aynı tür olmaya bilir ama daha önce bir fotoğrafını çekmişdim. 1000001555.jpg

creal

Media
Üye
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım yerde bu tür siyah renkli 2 tane Cataglyphis kolonisi tespit ettim. Birey sayıları gözle görülür ölçüde, normal bildiğimiz kırmızı Cataglyphis’lere göre fazla. Ayrıca daha hızlı hareket ediyorlar ama boyutları bir tık daha küçük. Tamamen siyah renkliler, sadece çenelerinde hafif kırmızılık vardı ve Cataglyphis’ler gibi abdomenlerini havaya kaldırıp koşuşturuyorlar. Asıl ilgimi çeken, Messor’lar gibi yuvalarına ot parçaları vs. taşıdıklarını gördüm. Hatta diğer koloni yuvaya kocaman bir ot parçası sokmaya zorluyordu, delikte kalmıştı. Bu cins nedir, biliyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla ülkemizde bulunan tek siyah renkli Cataglyphis türü aenescens.

hpexti

Minör
Üye
Catagliypis cursor gurubu.Oldukca güzel bir tür görünüş açısından bölgede kraliçesini armanızı tavsiye ederi

Eğer kraliçe fotoğrafını merak ediyorsanız, aynı tür olmaya bilir ama daha önce bir fotoğrafını çekmişdim. 1000001555.jpg

Son düzenleme:
Çözüm

Kuzeyli

Nanitik
Üye

Eğer kraliçe fotoğrafını merak ediyorsanız, aynı tür olmaya bilir ama daha önce bir fotoğrafını çekmişdim. Ekli dosyayı görüntüle 65396
Evet bu cins olabilir tam emin değilim ama siyah renkli ve çok güzel çok beğendim. Eğer bulabilirsem alacağım.

hpexti

Minör
Üye

Cataglyphis cursor olduğuna emin miyiz çünkü antwiki de türkiye ve çevre ülkelerinde olup olmadığı dubious yani şüpheli olarak geçiyor…

Eminim hocam,bu tür grubunun içinde catagliyphis aenescens dahil zaten.Olmama gibi ihtimal yok ,kayıtları var.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cataglyphis cursor türü denmedi, cursor grup dendi. Türkiye'de Cataglyphis cursor gruptan 2 tür bulunmaktadır. Cataglyphis aenescens ve cataglyphis frigida. Bu iki türden biri olabilir.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam bende öyle dedim, yanlışım varsa düzeltirmisiniz.
Sizin yazdığında sorun yok. Arkadaş direkt cursor türü olarak aramış ondan dolayı öyle bir şey yazmış. Onun düzeltmesini yaptım yalnızca. Sizde sanki cursor varmış gibi yanıt vermişsiniz.