Hızla azalıyor derken bir kaç gün içinde mi azaldı yoksa gün içinde mi?Sipariş ettiğim test tüplerim hala gelmediği için şırıngaya koydum kraliçeyi. Şırınganın ucunu erittim . Fakat su seviyesi hızla azalıyor neden azalıyor kurulumdaki hata nedir ? Test tüpündeki kolonimde böyle bir sorun yaşamadımEkli dosyayı görüntüle 9768
Lepisiota diye düşünüyorum türünü. Oldukça ufak bir kraliçe.Net fotoğraf çekemediğim için türünü tam netleştiremedimCinsi ne? Eğer tetramorium ise tetramoriumlar suyu çok sever. Başka birşey ise şırınganın ucundaki pamuk fazla kalın dır ve hava akışı olmadığı için su içerideki sıcaklık nedeniyle çabuk tükeniyordur.
Dün yeniledim suyu bitti diye bugün baktığımda su seviyesinde fazlaca düşüş var. Yumurtlamış aynı zamanda su biterse nasıl yenileyeceğim bilmiyorumHızla azalıyor derken bir kaç gün içinde mi azaldı yoksa gün içinde mi?
Bir kaç günde azalıyorsa içiyor olabilir.
Suyun bu denli azalması karıncadan kaynaklanamaz. Erittiğiniz uçtan sızdırıyor olmalı. Su seviyesi ucun altında kaldığı sürece azalmaz eğer öyleyse. Tabi şırıngayı hareket ettirmemeniz lazım. Tüpleriniz gelene kadar idare edecektir. Sonrasında manuel transfer yapabilirsiniz @ares11'in paylaştığı videodaki gibi.Dün yeniledim suyu bitti diye bugün baktığımda su seviyesinde fazlaca düşüş var. Yumurtlamış aynı zamanda su biterse nasıl yenileyeceğim bilmiyorum
Dediğinizi yaptım hafif yükselti verdim umarım kargoya kadar idare ederSuyun bu denli azalması karıncadan kaynaklanamaz. Erittiğiniz uçtan sızdırıyor olmalı. Su seviyesi ucun altında kaldığı sürece azalmaz eğer öyleyse. Tabi şırıngayı hareket ettirmemeniz lazım. Tüpleriniz gelene kadar idare edecektir. Sonrasında manuel transfer yapabilirsiniz @ares11'in paylaştığı videodaki gibi.
malesef büyük şırıngam kalmadı, bu şırınga bir iki gün daha idare eder diye umuyorum, video için teşekkürlerHocam şırınga oldukça küçük duruyor daha büyük bi şırınga varsa ona aktarabilirsiniz. Yoksa da elinizdeki şırınganın uç kısmından emin hocam çekin içinize herhangi hava veya su geliyor mu test edin. Tüpleriniz geldikten sonra da aşağıdaki videodaki gibi transfer edebilirsiniz;
Hocam sizin kanalımız varmıdırHocam şırınga oldukça küçük duruyor daha büyük bi şırınga varsa ona aktarabilirsiniz. Yoksa da elinizdeki şırınganın uç kısmından emin hocam çekin içinize herhangi hava veya su geliyor mu test edin. Tüpleriniz geldikten sonra da aşağıdaki videodaki gibi transfer edebilirsiniz;
Lepisiota tür değil. Lepisiota cinsinin çoğu türü de küçük değildir.Lepisiota diye düşünüyorum türünü. Oldukça ufak bir kraliçe.Net fotoğraf çekemediğim için türünü tam netleştiremedim
Tamam hocam açarsanız haberim olsun destek olurumHayır yok![]()
Forumda öyle söylendiği için öyle sanıyorum. Net fotoğraf çeker çekmez tekrar türünü soracağım. Profilimde bir iki fotoğrafı var bakarsanız sevinirimLepisiota tür değil. Lepisiota cinsinin çoğu türü de küçük değildir.