Şırıngadaki yanlışlık nedir ?

Mrtx44

Yumurta
Üye
Sipariş ettiğim test tüplerim hala gelmediği için şırıngaya koydum kraliçeyi. Şırınganın ucunu erittim . Fakat su seviyesi hızla azalıyor neden azalıyor kurulumdaki hata nedir ? Test tüpündeki kolonimde böyle bir sorun yaşamadım83F023F8-3BDC-4A3A-8B8A-6A75944CE7C4.jpeg

efekan

Yumurta
Üye
Cinsi ne? Eğer tetramorium ise tetramoriumlar suyu çok sever. Başka birşey ise şırınganın ucundaki pamuk fazla kalın dır ve hava akışı olmadığı için su içerideki sıcaklık nedeniyle çabuk tükeniyordur.

EtYiyenMasumKeçi

Yumurta
Üye
Sipariş ettiğim test tüplerim hala gelmediği için şırıngaya koydum kraliçeyi. Şırınganın ucunu erittim . Fakat su seviyesi hızla azalıyor neden azalıyor kurulumdaki hata nedir ? Test tüpündeki kolonimde böyle bir sorun yaşamadımEkli dosyayı görüntüle 9768
Hızla azalıyor derken bir kaç gün içinde mi azaldı yoksa gün içinde mi?
Bir kaç günde azalıyorsa içiyor olabilir.

Mrtx44

Yumurta
Üye
Cinsi ne? Eğer tetramorium ise tetramoriumlar suyu çok sever. Başka birşey ise şırınganın ucundaki pamuk fazla kalın dır ve hava akışı olmadığı için su içerideki sıcaklık nedeniyle çabuk tükeniyordur.
Lepisiota diye düşünüyorum türünü. Oldukça ufak bir kraliçe.Net fotoğraf çekemediğim için türünü tam netleştiremedim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hızla azalıyor derken bir kaç gün içinde mi azaldı yoksa gün içinde mi?
Bir kaç günde azalıyorsa içiyor olabilir.
Dün yeniledim suyu bitti diye bugün baktığımda su seviyesinde fazlaca düşüş var. Yumurtlamış aynı zamanda su biterse nasıl yenileyeceğim bilmiyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam şırınga oldukça küçük duruyor daha büyük bi şırınga varsa ona aktarabilirsiniz. Yoksa da elinizdeki şırınganın uç kısmından emin hocam çekin içinize herhangi hava veya su geliyor mu test edin. Tüpleriniz geldikten sonra da aşağıdaki videodaki gibi transfer edebilirsiniz;

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Dün yeniledim suyu bitti diye bugün baktığımda su seviyesinde fazlaca düşüş var. Yumurtlamış aynı zamanda su biterse nasıl yenileyeceğim bilmiyorum
Suyun bu denli azalması karıncadan kaynaklanamaz. Erittiğiniz uçtan sızdırıyor olmalı. Su seviyesi ucun altında kaldığı sürece azalmaz eğer öyleyse. Tabi şırıngayı hareket ettirmemeniz lazım. Tüpleriniz gelene kadar idare edecektir. Sonrasında manuel transfer yapabilirsiniz @ares11'in paylaştığı videodaki gibi.

Mrtx44

Yumurta
Üye
Suyun bu denli azalması karıncadan kaynaklanamaz. Erittiğiniz uçtan sızdırıyor olmalı. Su seviyesi ucun altında kaldığı sürece azalmaz eğer öyleyse. Tabi şırıngayı hareket ettirmemeniz lazım. Tüpleriniz gelene kadar idare edecektir. Sonrasında manuel transfer yapabilirsiniz @ares11'in paylaştığı videodaki gibi.
Dediğinizi yaptım hafif yükselti verdim umarım kargoya kadar idare eder
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şırınga oldukça küçük duruyor daha büyük bi şırınga varsa ona aktarabilirsiniz. Yoksa da elinizdeki şırınganın uç kısmından emin hocam çekin içinize herhangi hava veya su geliyor mu test edin. Tüpleriniz geldikten sonra da aşağıdaki videodaki gibi transfer edebilirsiniz;
malesef büyük şırıngam kalmadı, bu şırınga bir iki gün daha idare eder diye umuyorum, video için teşekkürler

Emirulutaş

Yumurta
Üye
Hocam sizin kanalımız varmıdır

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır yok:)

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Lepisiota diye düşünüyorum türünü. Oldukça ufak bir kraliçe.Net fotoğraf çekemediğim için türünü tam netleştiremedim
Lepisiota tür değil. Lepisiota cinsinin çoğu türü de küçük değildir.

Mrtx44

Yumurta
Üye
Lepisiota tür değil. Lepisiota cinsinin çoğu türü de küçük değildir.
Forumda öyle söylendiği için öyle sanıyorum. Net fotoğraf çeker çekmez tekrar türünü soracağım. Profilimde bir iki fotoğrafı var bakarsanız sevinirim