Şırıngada su problemi ve Transfer

otsavas

Yumurta
Üye
Dün 2 tane Messor kraliçe buldum. Hobiye yeni başladığım için elimde tüp yoktu. Ben de geçici olarak şırınga kullandım şırıngada şuan sadece ıslak pamuk var. (Pamuk koyduğum suyu emdi) İlk sorum: Karınca ne kadar süre bu vaziyette kalabilir? Pamuğun kurumasından korkuyorum. 2. Sorum: Tüp aldığımda direk kraliçeyi tüpe aktarayım mı yoksa ilk yumurtaları beklemeli miyim ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Kraliçelerin şuanki olduğu şırınga durumunu takip et bence pamuk artık az bir miktarda nem kalmışsa yada tamamen kurumuşsa transfer et değiştir, eğer ki tüp eline ulaşırsa direkt transfer et tüpleri hazırlayıp bişe olmaz.iyi hobiler🙂

waynhen

Pupa
Üye
@ozberkozz01 'ün dedikleri doğrudur. Bir müddet bu şekilde kalabilir pamuktaki su zaten hemen kurumaz kışa girdiğimiz için buharlaşma daha zordur şu anda. Tabii tüpün gelince direkt değiştir bir tık daha geniş alan olsun hani dar alanını severler zaten karınca ama sonrasında uğraşmayalım.Büyük ihtimalle yumurta olmaz bu saatten sonra çünkü genelde sonbahar kraliçeler yumurtlamıyor ve bir de uykuya yatırmanız daha iyi onlar için. Direkman manuel olarak geçirirsin. Yine aklına takılan bişey olursa buralardayız.
Sevgilerle ☺️