Sıradaki aşama

DmrKcmz

Yumurta
Üye
4 gün önce bulduğum kraliçe karıncanın sıradaki aşamasında ne yapacağım kanatlarını kesin dökeceğinden emin miyiz? Birde kanatlarını dökerse işçi yumurtlayacak değil mi? O işçilere besin olarak ne vereceğiz? ve son olarak ne zaman kraliçeye de besin vermem gerekiyor?
-Crematogaster
Hava durumu: Yağmur sonrası olmayan bir akşam.
Nem:%50 üzeri
Yer: Muğla, Dalyan boğazındaki bir ev.
Gece
Işık tuzağı yok.
Bulunduktan 1,5 gün sonra 2-2,5 damla şekerli su verildi yine 1,5 gün sonra sadece karınca kontrol edildi tüpte yumurta varmı bilmiyorum.
Hala kanatlı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yusufff01

Pupa
Üye
4 gün önce bulduğum kraliçe karıncanın sıradaki aşamasında ne yapacağım kanatlarını kesin dökeceğinden emin miyiz? Birde kanatlarını dökerse işçi yumurtlayacak değil mi? O işçilere besin olarak ne vereceğiz? ve son olarak ne zaman kraliçeye de besin vermem gerekiyor?
-Crematogaster
Gece
Işık tuzağı yok.
Bulunduktan 1,5 gün sonra 2-2,5 damla şekerli su verildi yine 1,5 gün sonra sadece karınca kontrol edildi tüpte yumurta varmı bilmiyorum.
Hala kanatlı.
Bu hafta bulduğum crema kraliçem yumurtladı ve yumurtladıktan sonra arka bacaklarıyla kanatlarını aşağı büküp koparmaya çalıştığını gözlemledim.Ama 5 saate yakın uğraş sonrasın da yine de kanatlarından kurtulamadı,bu cinsin kanat dökmede becerksiz olduğunu fark ettim.Kısa bacaklarından kaynaklı mıdır kanatlarının sağlam ve sert yapısından kaynaklı mıdır bilemem.Ama crematogaster cinsleri genelde zaten kanatlı oluyor ve geç döküyor yumurtlarsa problem yoktur yüksek ihtimalle döllenmiştir.

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Crematogaster
Gece
Işık tuzağı yok.
Hala kanatlı.
-kesin birşey söylemek doğru olmaz ama crematogaster cinsi geç kanat döktüğü için %90 ihtimalle döllenmiştir
-evet kanatlarını dökerse işçi yumurtası verecek dökmezse bile verebilir
-besin olarak şekerli su ve un kurdu tarzı böcek vereceksiniz
-işçi çıkınca ilk besini verirsiniz

DmrKcmz

Yumurta
Üye
Peki tüpe bakmıyorum ama forumda denk geliyorum şu pamupunda sarılaşma yada küf benzeri şeyler oluyor bunları nasıl fark edicem, gerçi bana olmaz gibi geliyor bu kadar kısa sürede.

DmrKcmz

Yumurta
Üye
-kesin birşey söylemek doğru olmaz ama crematogaster cinsi geç kanat döktüğü için %90 ihtimalle döllenmiştir
-evet kanatlarını dökerse işçi yumurtası verecek dökmezse bile verebilir
-besin olarak şekerli su ve un kurdu tarzı böcek vereceksiniz
-işçi çıkınca ilk besini verirsiniz
Un kurdu yerine bahçede ölü bir böcek bulursam onu verebilir miyim birde yumurta sarısı ve beyazı iş görür mü peki

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Un kurdu yerine bahçede ölü bir böcek bulursam onu verebilir miyim birde yumurta sarısı ve beyazı iş görür mü peki
Bahçedeki böcek mite veya parazit taşıyor olabilir
Yumurta deneyebilirsin ama yerlermi emin değilim