Sizi 10 15 işçiye kadar idare edecektir. Fakat ışık yetersiz geldi banaEkli dosyayı görüntüle 56870Ekli dosyayı görüntüle 56871Ekli dosyayı görüntüle 56872Ekli dosyayı görüntüle 56873
Bulduğum Cataglyphis sp. kraliçe ve yanına işçi ekleme yaptım, birbirlerine saldırmadılar. Yaptığım ortam şimdilik uygun mudur? İçeriye böcek falan atayım mı? Bir de kapak kapalı dursun mu? Hava boşlukları var.
Kapağı kaldırıp karınca bariyeri sürmek daha iyi olur. Böcek atmayın, öldürüp girişe yakın yerlere koyun.Ekli dosyayı görüntüle 56870Ekli dosyayı görüntüle 56871Ekli dosyayı görüntüle 56872Ekli dosyayı görüntüle 56873
Bulduğum Cataglyphis sp. kraliçe ve yanına işçi ekleme yaptım, birbirlerine saldırmadılar. Yaptığım ortam şimdilik uygun mudur? İçeriye böcek falan atayım mı? Bir de kapak kapalı dursun mu? Hava boşlukları var.
Karınca bariyeri olarak ne kullanayımSizi 10 15 işçiye kadar idare edecektir. Fakat ışık yetersiz geldi bana
Kapağı kaldırıp karınca bariyeri sürmek daha iyi olur. Böcek atmayın, öldürüp girişe yakın yerlere koyun.
Test tüpünü kumun içine gömün. Un kurdu atılabilir. Kutunun üstüne delikler açarak havalandırmayı sağlayın. Toprağı biraz daha arttırın test tüpünü böyle içine gömün test tüpünün kapısı açık şekilde. Eğer test tüpü sığmazsa daha büyük bir kutuya geçmenizi öneririm.Karınca bariyeri olarak ne kullanayım
Daha fazla toprak koyayım mı
Toprak dışarıdan aldım sorun olur mu
Böcek ne atayım
Ne yer
Çok güzel bir setup hazırlamışsın. 150 işçiye kadar gider bu outworld. Daha estetik dursun istiyorsan eğer Tuğkan abinin outworldüne benzer bir tane yapabilirsin. İlerleyen zamanlarda tabi😂Ekli dosyayı görüntüle 56870Ekli dosyayı görüntüle 56871Ekli dosyayı görüntüle 56872Ekli dosyayı görüntüle 56873
Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa ciddi mi?Çok güzel bir setup hazırlamışsın. 150 işçiye kadar gider bu outworld. Daha estetik dursun istiyorsan eğer Tuğkan abinin outworldüne benzer bir tane yapabilirsin. İlerleyen zamanlarda tabi😂
Hocam biraz daha kum koyacağım fakat pisirmedim sorun olur mu? Sıcaklık 29 derece iyi midir?Outworldü büyütebilirseniz güzel olur. Eski tip ampulle outworlde ışık ve sıcaklık verin. Outworldde gölge ve sıcak alan olarak iki farklı yer bulunsun. Beslemeyi canlı yem ile yapabilirsiniz. Canlı yemi sıcak alana koyarsanız daha güzel olur. Eğer canlı yeminiz yoksa dışarıdan güve veya hamamböceği bulup dondur çöz yaparak verebilirsiniz. Outworlddeki kumdan alıp az bir miktar tüpün içerisine koyun. Sıcaklığın 30-40 derece arasında gidip geldiğinden emin olun. Ve daha büyük bir outworlde geçirirseniz kumun derinliğini arttırıp tüpü ağızı açıkta kalacak şekilde kuma gömerseniz daha güzel olur.
Pişirirseniz daha iyi olur. Dışarıdan aldığınız kumlarda ufak böcekler veya bakteriler mutlaka bulunur. Bunlardan arındırmak hem sizim hem de kraliçenin hijyeni için en iyisi olacaktır. 29 derece kabul edilebilir ama iyi denemez. Ampul alabilirseniz sıcaklık sorununu çözmüş olursunuz.Hocam biraz daha kum koyacağım fakat pisirmedim sorun olur mu? Sıcaklık 29 derece iyi midir?
Çok teşekkür ederim son bir soru olarak şimdi bu içeride bulunan kumu almak çok zor olur ama dezenfekte ettiğim yeni kumu üstüne eklesem olurmuPişirirseniz daha iyi olur. Dışarıdan aldığınız kumlarda ufak böcekler veya bakteriler mutlaka bulunur. Bunlardan arındırmak hem sizim hem de kraliçenin hijyeni için en iyisi olacaktır. 29 derece kabul edilebilir ama iyi denemez. Ampul alabilirseniz sıcaklık sorununu çözmüş olursunuz.
Hayır çok ciddiyim gayet başarılı bi outworld. Uzun süre idare edersin bununla.Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa ciddi mi?
Bu arada dolabın karıncaların olduğu kısım 29°C derece sorun olur mu?
teşekkür ederim bu arada amacım sizi suçlamak değildi dalga geçiyorsunuz sandım eksiklerimi soracak ve eksikleri giderecektimHayır çok ciddiyim gayet başarılı bi outworld. Uzun süre idare edersin bununla.
Anlıyorum sizi. Yanlış anlaşılabilecek türden yazmışım bende kusura bakmayın.teşekkür ederim bu arada amacım sizi suçlamak değildi eğer dalga geçiyor olsaydınız eksikleri giderecektim![]()