Şimdilik uygun mudur?

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
IMG_20250609_131939.jpgIMG_20250609_131934.jpgIMG_20250609_131933.jpgIMG_20250609_131926.jpg

Bulduğum Cataglyphis sp. kraliçe ve yanına işçi ekleme yaptım, birbirlerine saldırmadılar. Yaptığım ortam şimdilik uygun mudur? İçeriye böcek falan atayım mı? Bir de kapak kapalı dursun mu? Hava boşlukları var.

ysa

Minör
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 56870Ekli dosyayı görüntüle 56871Ekli dosyayı görüntüle 56872Ekli dosyayı görüntüle 56873

Bulduğum Cataglyphis sp. kraliçe ve yanına işçi ekleme yaptım, birbirlerine saldırmadılar. Yaptığım ortam şimdilik uygun mudur? İçeriye böcek falan atayım mı? Bir de kapak kapalı dursun mu? Hava boşlukları var.
Sizi 10 15 işçiye kadar idare edecektir. Fakat ışık yetersiz geldi bana

Ekli dosyayı görüntüle 56870Ekli dosyayı görüntüle 56871Ekli dosyayı görüntüle 56872Ekli dosyayı görüntüle 56873

Kapağı kaldırıp karınca bariyeri sürmek daha iyi olur. Böcek atmayın, öldürüp girişe yakın yerlere koyun.

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Sizi 10 15 işçiye kadar idare edecektir. Fakat ışık yetersiz geldi bana

Kapağı kaldırıp karınca bariyeri sürmek daha iyi olur. Böcek atmayın, öldürüp girişe yakın yerlere koyun.
Karınca bariyeri olarak ne kullanayım
Daha fazla toprak koyayım mı
Toprak dışarıdan aldım sorun olur mu
Böcek ne atayım
Ne yer

KingCat

Intercaste
Üye
Karınca bariyeri olarak ne kullanayım
Daha fazla toprak koyayım mı
Toprak dışarıdan aldım sorun olur mu
Böcek ne atayım
Ne yer
Test tüpünü kumun içine gömün. Un kurdu atılabilir. Kutunun üstüne delikler açarak havalandırmayı sağlayın. Toprağı biraz daha arttırın test tüpünü böyle içine gömün test tüpünün kapısı açık şekilde. Eğer test tüpü sığmazsa daha büyük bir kutuya geçmenizi öneririm.

LuciFeci

Minör
Üye

Çok güzel bir setup hazırlamışsın. 150 işçiye kadar gider bu outworld. Daha estetik dursun istiyorsan eğer Tuğkan abinin outworldüne benzer bir tane yapabilirsin. İlerleyen zamanlarda tabi😂

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Çok güzel bir setup hazırlamışsın. 150 işçiye kadar gider bu outworld. Daha estetik dursun istiyorsan eğer Tuğkan abinin outworldüne benzer bir tane yapabilirsin. İlerleyen zamanlarda tabi😂
Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa ciddi mi?

Bu arada dolabın karıncaların olduğu kısım 29°C derece sorun olur mu?

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Outworldü büyütebilirseniz güzel olur. Eski tip ampulle outworlde ışık ve sıcaklık verin. Outworldde gölge ve sıcak alan olarak iki farklı yer bulunsun. Beslemeyi canlı yem ile yapabilirsiniz. Canlı yemi sıcak alana koyarsanız daha güzel olur. Eğer canlı yeminiz yoksa dışarıdan güve veya hamamböceği bulup dondur çöz yaparak verebilirsiniz. Outworlddeki kumdan alıp az bir miktar tüpün içerisine koyun. Sıcaklığın 30-40 derece arasında gidip geldiğinden emin olun. Ve daha büyük bir outworlde geçirirseniz kumun derinliğini arttırıp tüpü ağızı açıkta kalacak şekilde kuma gömerseniz daha güzel olur.

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Outworldü büyütebilirseniz güzel olur. Eski tip ampulle outworlde ışık ve sıcaklık verin. Outworldde gölge ve sıcak alan olarak iki farklı yer bulunsun. Beslemeyi canlı yem ile yapabilirsiniz. Canlı yemi sıcak alana koyarsanız daha güzel olur. Eğer canlı yeminiz yoksa dışarıdan güve veya hamamböceği bulup dondur çöz yaparak verebilirsiniz. Outworlddeki kumdan alıp az bir miktar tüpün içerisine koyun. Sıcaklığın 30-40 derece arasında gidip geldiğinden emin olun. Ve daha büyük bir outworlde geçirirseniz kumun derinliğini arttırıp tüpü ağızı açıkta kalacak şekilde kuma gömerseniz daha güzel olur.
Hocam biraz daha kum koyacağım fakat pisirmedim sorun olur mu? Sıcaklık 29 derece iyi midir?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam biraz daha kum koyacağım fakat pisirmedim sorun olur mu? Sıcaklık 29 derece iyi midir?
Pişirirseniz daha iyi olur. Dışarıdan aldığınız kumlarda ufak böcekler veya bakteriler mutlaka bulunur. Bunlardan arındırmak hem sizim hem de kraliçenin hijyeni için en iyisi olacaktır. 29 derece kabul edilebilir ama iyi denemez. Ampul alabilirseniz sıcaklık sorununu çözmüş olursunuz.

SHADOW_ALMATROS

Larva
Üye
Pişirirseniz daha iyi olur. Dışarıdan aldığınız kumlarda ufak böcekler veya bakteriler mutlaka bulunur. Bunlardan arındırmak hem sizim hem de kraliçenin hijyeni için en iyisi olacaktır. 29 derece kabul edilebilir ama iyi denemez. Ampul alabilirseniz sıcaklık sorununu çözmüş olursunuz.
Çok teşekkür ederim son bir soru olarak şimdi bu içeride bulunan kumu almak çok zor olur ama dezenfekte ettiğim yeni kumu üstüne eklesem olurmu

IMG_20250609_162803.jpgIMG_20250609_162803.jpgIMG_20250609_162808.jpg
Dediğiniz gibi gölgelik bir pay bıraktım

Şu taşı koyayım mı içine birde kapağını acmalimiyim açmam gerekiyorsa çevresine ne süreyim

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kumu alın ve dezenfekte edip tekrar koyun. Koyduğunuz lamba maalesef sıcaklık sağlayamaz. Eski tip aşırı ısınan ampullerden kullanmalısınız. Ampul kurulumu yaptığınızda kapağı açarsınız şimdilik bir önemi yok. Taşı koyabilirsiniz ama gri doğadaki sivri büyük taşlar aslında biraz daha iyi olur. Kabın çevresine zeytinyağı-pudra karışımı yapıp sürebilirsiniz.