Şimdi ne yapmam lazım?

MorteL

Larva
Üye
Aynı uçuşta bulduğum Messor kraliçelerinden ikisini birlikte denemek için aynı tüpe koymuştum. Sonbahardan beri beraberlerdi ve herhangi bir sorun gözlemlememiştim. Epeyce yumurtaları da vardı. Ancak yaklaşık bir haftadır laboratuvara gidememiştim. Bugün kontrol ettiğimde, bir işçi, bazı turuncumsu yumurtalar ve beyaz yumurtalar olduğunu gördüm. Ne yazık ki iki kraliçeyi de kol ve bacakları kopmuş, parçalanmış halde ölü buldum.

Şu anda elimde yine aynı uçuşta bulduğum, yaklaşık 50-60 işçili bir Messor kolonisi var. Bu yumurtaları ve hayattaki işçiyi bu koloniye aktarabilir miyim? Ne yapmamı önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20250407_131151.jpg
    IMG_20250407_131151.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 21

gokdenizz

Nanitik
Üye
Yumurtaları aktar genelde kabul ediyolar diğer koloninin işçi sayısı fazla olduğu için işçiyi aktarma derim büyük ihtimalle kabul etmezler gereksiz strese lüzum yok bir işçi için.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Yumurtaları aktar genelde kabul ediyolar diğer koloninin işçi sayısı fazla olduğu için işçiyi aktarma derim büyük ihtimalle kabul etmezler gereksiz strese lüzum yok bir işçi için.
Hocam sence 2 işçili fugax kolonisine işçi transfer etsem ne olur?

MorteL

Larva
Üye
yumurtaların bazılarının turuncumsu renkte olma sebebi nedir,sorun olurmu ?

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
yumurtaların bazılarının turuncumsu renkte olma sebebi nedir,sorun olurmu ?
Yumurtaları hassas bi şekilde alıp aktarmalısın ki bu çok zor bir iş çok çok dikkatlı olmalısın. Bazı yumurtaların turuncu olmasının sebebi de bakımsızlıktandır. Dehidrasyona uğrar ve bozulur.

FatihBurak

Minör
Üye
Yumurtaları hassas bi şekilde alıp aktarmalısın ki bu çok zor bir iş çok çok dikkatlı olmalısın. Bazı yumurtaların turuncu olmasının sebebi de bakımsızlıktandır. Dehidrasyona uğrar ve bozulur.
Kardeşim ya yanlış anladın yada güzel salladın, o kırmızı yumurta dediği şeyler çıkmaya yakın pupalardır ben hiç kırmızı yumurtanın sebebinin bakımsızlık olduğunu görmedimde duymadımda,

umutdn

Yumurta
Üye
Kardeşim ya yanlış anladın yada güzel salladın, o kırmızı yumurta dediği şeyler çıkmaya yakın pupalardır ben hiç kırmızı yumurtanın sebebinin bakımsızlık olduğunu görmedimde duymadımda,
Sarımsı ise bakımsızlık kırmızı diye bir şey yok diye biliyorum yani benim beslediğim türlerde yoktu.

FatihBurak

Minör
Üye
Sarımsı ise bakımsızlık kırmızı diye bir şey yok diye biliyorum yani benim beslediğim türlerde yoktu.
Pek net değil eski koloniden kalma bir foto ama ordaki sarı pupayıda kırmızı pupayıda görmüssündür sanırım ama ben eminim dersen gogleden başka sarı ve kırmızı pupalar atabirim, bu normaldir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250303_160557_com.huawei.photos.jpg
    Screenshot_20250303_160557_com.huawei.photos.jpg
    12.4 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20250303_160553_com.huawei.photos.jpg
    Screenshot_20250303_160553_com.huawei.photos.jpg
    10.7 KB · Görüntüleme: 9

umutdn

Yumurta
Üye
Pek net değil eski koloniden kalma bir foto ama ordaki sarı pupayıda kırmızı pupayıda görmüssündür sanırım ama ben eminim dersen gogleden başka sarı ve kırmızı pupalar atabirim, bu normaldir.
Tamam bende direkt yumurta/larvanın saralması diye düşündüm pupa ise sıkıntı yok bende componutus besleyen biri olarak gördüm bunlardan.

Anteren

Larva
Üye
Sarı pupalardan çıkan işçilerin rengi sarı veya başka bir renk mi oluyor yani normal olanlardan farklı

umutdn

Yumurta
Üye
Sarı pupalardan çıkan işçilerin rengi sarı veya başka bir renk mi oluyor yani normal olanlardan farklı
ilk başta dış iskelet sertleşene kadar sarımsı sonrasında hiçbir fark olmuyor bu tamamen türlerle ilgili bir şey.