Silis kumu sorunu

emreqpak

Pupa
Üye
Bağladığım outworld’den tüpe silis kum getiriyorlar neden? Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bağladığım outworld’den tüpe silis kum getiriyorlar neden? Teşekkürler.
Bir çok sebebi olabilir, cins bilgisi verirseniz daha iyi olur çünkü arkadaşın da dediği gibi koloninizin cinsi cataglyphis ise pupalar için de taşıyorlardır. Bunun dışında, pamuğa yapıştırıp nemi ayarlamak için olabilir, yuvanın girişini daraltmak ve bazen tamamen kapatmak için olabilir (doğal bir davranıştır). Başka şeyler de olabilir ama aklıma gelmedi şu anda. Endişelenmenize gerek yok, her türlü doğal bir davranış.

emreqpak

Pupa
Üye
Bir çok sebebi olabilir, cins bilgisi verirseniz daha iyi olur çünkü arkadaşın da dediği gibi koloninizin cinsi cataglyphis ise pupalar için de taşıyorlardır. Bunun dışında, pamuğa yapıştırıp nemi ayarlamak için olabilir, yuvanın girişini daraltmak ve bazen tamamen kapatmak için olabilir (doğal bir davranıştır). Başka şeyler de olabilir ama aklıma gelmedi şu anda. Endişelenmenize gerek yok, her türlü doğal bir davranış.
Tetramorium caespitum. Yumurtaların yanında girişte yani fazla değil.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Zarar vermiyorsa sorun yok bide autworlde bağlı fakat 2 işçi ben yine yemekleri yuva ağzına koyuyorum keşfeder di mi? Birde şekerli su autworldde
2 işci epey az. yuvanın içine değil de yaptığınız gibi yuvanın ağzına koymanız optimal. Şekerli suyu da olabildiğince yakın tutun.